Werkzaamheden trambaan Bergweg

In het najaar vernieuwt de RET de tramsporen op de Bergweg, tussen de Gerard Scholtenstraat en de Vinkenstraat. Ook de trambogen naar de Zaagmolenstraat worden hierbij vervangen. 
Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden starten op 25 oktober. Naar verwachting wordt er gewerkt tot en met 14 november. Mogelijk worden de werkzaamheden wat uitgebreid, waardoor het project wat langer kan duren.

Wij wonen of werken in de buurt, wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen en de aan- en afvoer van materialen door werkverkeer kan in de directe omgeving geluidshinder veroorzaken. De werkzaamheden hebben tevens gevolgen voor verkeer en tramreizigers.

Tramlijn 4
Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 4 tussen de Soetendaalseweg en het Weena een omleidingsroute via de route van tramlijn 8 (via de Benthuizerstraat, Zaagmolenstraat, Linker Rottekade, Jonker Fransstraat, Goudsesingel en Pompenburg).
Tramhaltes Van den Hoonaardstraat, Eudokiaplein, Noordsingel en Heer Bokelweg komen hierdoor tijdelijk te vervallen.

Verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Bergweg tussen de Gerard Scholtenstraat en de Vinkenstraat in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Verkeer wordt omgeleid via de in blauw en rood aangegeven routes in onderstaande afbeelding.

Detailinformatie

Op dit moment is de exacte planning van de werkzaamheden nog niet bekend.
Zodra deze bekend is ontvangt u een brief met meer informatie over deze planning en bijbehorende werktijden.