Tramwerkzaamheden Delftseplein, Weena, Hofplein

Van 16 september vernieuwt de RET de tramsporen op het Delftseplein, Het Weena (tussen de Poorstraat en het Hofplein) en de westzijde van het Hofplein. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fases:

  • Van 16 september tot en met 20 oktober vernieuwt de RET de tramsporen op het Delftseplein, vanaf de kruising met de Delftsestraat tot en met de bocht voor Rotterdam Centraal.
  • Van 21 oktober tot en met 8 december vernieuwt de RET de tramsporen op het Weena, vanaf de kruising met de Poortstraat tot aan het Hofplein, en op de westzijde van het Hofplein.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer, bus- en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

  • Alle bestemmingen en parkeergarages op de Delftsestraat zijn te allen tijde bereikbaar via de Poortstraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat hiervoor altijd doorsteken voor het verkeer beschikbaar zijn.
  • Van 30 september tot en met 20 oktober is de Poortstraat afgesloten voor verkeer vanaf het Weena. Verkeer wordt omgeleid via de Delftse Poort.

Delftseplein - 16 t/m 29 september:

Delftseplein - 30 september t/m 6 oktober:

Delftseplein - 7 t/m 20 oktober:

 

  • Om de hinder voor het verkeer op het Weena en het Hofplein te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Tijdelijk vervallen op en rondom het Hofplein enkele rijbanen. Het verkeer krijgt niet te maken met afsluitingen.

 Tram

  • Van 16 september tot en met 20 oktober kunnen tramlijnen 4, 7, 8, 20, 23 en 25 hun gebruikelijke haltes op Rotterdam Centraal niet bereiken en stoppen daarom tijdelijk op het Weena op perron E en F (tegenover het gebouw van Nationale Nederlanden).
  • In verband met de gelijktijdige werkzaamheden op de Coolsingel rijden tramlijnen 12, 21, 23 en 24 tot en met 20 oktober een omleiding via de Van Oldenbarneveltstraat en het Kruisplein.
  • Van 21 oktober tot en met 8 december kan de tram niet rijden op het Weena, vanaf het Hofplein tot de kruising met de Poortraat. Dit heeft gevolgen voor tramlijnen 4, 7, 8, 12, 21, 23, 24 en 25.

Houd rekening met gewijzigde routes en aangepaste vertrektijden.
Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.