Werkzaamheden trambaan boog Dordtsestraatweg - Groene Hilledijk

Van 1 augustus t/m 4 septembervernieuwt de RET de trambaan in de bocht Dordtsestraatweg - Groene-Hilledijk. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Deze zomer werkt de RET op diverse locaties aan de tramsporen op de route van tramlijnen 2, 20 en 25. Kijkt u hier voor een overzicht van deze werkzaamheden.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De RET vernieuwt de tramsporen op de rotonde van de Dordtsestraatweg – Groene Hilledijk.
Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.
Er wordt regulier gewerkt van maandag tot en met zondag van 07.00 tot 16.00 uur. Mochten er onverhoopt werkzaamheden tegenzitten, is het mogelijk dat er langer gewerkt wordt tot in de avond of nacht. Uiteraard doen wij ons best dit tot een minimum te beperken.
Reizigers en verkeer krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

Van 1 tot en met 14 augustus is de Dordtsestraatweg afgesloten vanuit Slinge/ Spinozaweg na de Enk. Verkeer richting Zuidplein en de Groene Hilledijk wordt omgeleid via de routes op onderstaande kaart.

Van 15 augustus tot en met 4 september vinden er afrondende werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer. 

Reizigers

De diverse werkzaamheden die deze zomer in Rotterdam-Zuid plaatsvinden hebben gevolgen voor reizigers. Van 18 juli tot en met 4 september is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Breeplein en Carnisselande.

  • Tramlijn 25 rijdt in deze periode vanuit Schiebroek de normale route naar de Randweg. Vanaf de Randweg rijdt de tram rechtdoor op het Breeplein en via de route van tramlijn 20 naar tramhalte Kreehuizenlaan, vice versa.
  • Tramlijn 20 rijdt in deze periode niet.
  • In dezelfde periode rijdt pendelbus 725 tussen Barendrecht Middeldijkerplein en Metrostation Slinge. De pendelbus kan niet dezelfde route rijden als de tram vanwege de werkzaamheden.

Reizigers in Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd gebruik te maken van nabijgelegen buslijnen.

Op ret.nl/tramopzuid vindt u meer informatie over de gevolgen voor reizigers door de diverse werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam zuid.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.