Werkzaamheden trambaan rotonde Dordtsestraatweg - Slinge

Van 18 t/m 31 juli vernieuwt de RET de trambaan op en rond de rotonde Dordtsestraatweg - Slinge. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Deze zomer werkt de RET op diverse locaties aan de tramsporen op de route van tramlijnen 2, 20 en 25. Kijkt u hier voor een overzicht van deze werkzaamheden.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De RET vernieuwt de tramsporen op de rotonde van de Dordtsestraatweg – Slinge.
Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.
Reizigers en verkeer krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

Van 18 tot en met 31 juli is de noordwestzijde van de rotonde, tussen de Dordtsestraatweg en Slinge, afgesloten voor verkeer.

Verkeer dat gebruik maakt van deze zijde van de rotonde, wordt omgeleid via de Dordtsestraatweg – vinkenbaan – Oldegaarde – Langenhorst naar Slinge.

Reizigers

De diverse werkzaamheden die deze zomer in Rotterdam-Zuid plaatsvinden hebben gevolgen voor reizigers. Van 18 juli tot en met 4 september is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Breeplein en Carnisselande.

  • Tramlijn 25 rijdt in deze periode vanuit Schiebroek de normale route naar de Randweg. Vanaf de Randweg rijdt de tram rechtdoor op het Breeplein en via de route van tramlijn 20 naar tramhalte Kreehuizenlaan, vice versa.
  • Tramlijn 20 rijdt in deze periode niet.
  • In dezelfde periode rijdt pendelbus 725 tussen Barendrecht Middeldijkerplein en Metrostation Slinge. De pendelbus kan niet dezelfde route rijden als de tram vanwege de werkzaamheden.

Reizigers in Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd gebruik te maken van nabijgelegen buslijnen.

Op ret.nl/tramopzuid vindt u meer informatie over de gevolgen voor reizigers door de diverse werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam zuid.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.