Werkzaamheden tram Honingerdijk

Van 21 maart tot en met 26 juni vernieuwt de RET de tramsporen op de Honingerdijk en een gedeelte van de Oostzeedijk. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De RET vernieuwt de tramsporen op de Honingerdijk en een gedeelte van de Oostzeedijk, tussen de Oostmaaslaan en de Willem Ruyslaan.
De werkzaamheden vinden plaats in drie fasen:

  • Van 21 maart tot en met 29 mei (fase 1) vervangen we de tramsporen op de Honingerdijk, vanaf de Oostmaaslaan tot aan Oostzeedijk nummer 48 (tussen de Struisenburgstraat en de Elisabethstraat).
  • Van 30 mei tot en met 12 juni (fase 2) vervangen we de tramsporen en wisselcomplexen ter hoogte van de in-/uitritten van de RET remise aan de Oostzeedijk.
  • Van 13 tot en met 26 juni (fase 3) vervangen we de tramsporen op de Oostzeedijk, vanaf de RET remise tot net voorbij Bosland (Oostzeedijk 146).

Vanaf eind mei voert tevens de gemeente Rotterdam onderhoudswerkzaamheden uit aan de Willem Ruysbrug. De RET en de gemeente werken gelijktijdig om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. 

Wat betekenen de werkzaamheden aan de trambaan voor u?

Er wordt regulier gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 22.00 uur. Waar nodig vinden ook werkzaamheden in het weekend plaats.
In Fase 1 wordt gedurende enkele nachten gewerkt. Omdat in fase 2 en 3 overdag de spanning op de bovenleiding blijft staan, wordt in deze fases vanwege de veiligheid een gedeelte van de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd.
Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Tramreizigers en verkeer krijgen te maken met omleidingen. Om de buurt en de RET remise bereikbaar te houden vinden de werkzaamheden plaats in drie fasen.

Verkeer

  • Van 21 maart tot en met 29 mei (fase 1) zijn de Honingerdijk en de Oostzeedijk tussen de Oostmaaslaan en de Elisabethstraat (Oostzeedijk nr. 48) in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt tussen de Burgemeester Oudlaan en het Oostplein omgeleid via de Maasboulevard.
    Bereikbaarheid: Indien uw pand zich bevindt tussen Oostzeedijk nr 48 en de Oostmaaslaan, krijgt u middels een vignet toegang tot het werkterrein om naar uw huis of bedrijf te kunnen rijden.

  • Van 30 mei tot en met 12 juni (fase 2) zijn de Honingerdijk en de Oostzeedijk tussen de Oostmaaslaan en de RET remise afgesloten voor verkeer in de richting van het Oostplein. Het verkeer in de richting van Oostplein wordt tussen de Burgemeester Oudlaan en het Oostplein omgeleid via de Maasboulevard.

  • Van 13 tot en met 26 juni (fase 3) zijn de Honingerdijk en de Oostzeedijk tussen de Oostmaaslaan en de Willem Ruyslaan afgesloten voor verkeer in de richting van het Oostplein. Het verkeer in de richting van Oostplein wordt tussen de Burgemeester Oudlaan en het Oostplein omgeleid via de Maasboulevard.
  • De Honingerdijk-beneden en de Oostmaaslaan blijven gedurende de totale periode van de werkzaamheden bereikbaar vanaf de Honingerdijk.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden vervallen tijdelijk parkeerplaatsen.

Reizigers
Als gevolg van de werkzaamheden is er geen tramverkeer mogelijk over de Honingerdijk en de Oostzeedijk. Tramlijnen 21 en 24 worden daarom van 21 maart tot en met 26 juni tussen tramhaltes Woudestein en Oostplein omgeleid via de Oudedijk (de route van tramlijn 7). Tramlijn 7 wordt ingekort en rijdt niet verder dan tramhalte Oostplein.
Felyx zet in het gebied Woudesteijn-Oostplein extra deelscooters in.
Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.
Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.