Tramwerkzaamheden Kreekkade

Van 3 tot en met 23 juni 2019 vernieuwt de RET de tramsporen op de Kreekkade. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden aan de tramsporen vinden plaats langs de Zuiderhelling, vanaf hoogte Arenastraat, en lopen door tot net na de bocht van de Kreekkade naar de Dwarsdijk.
In tramhalte Dwarsdijk worden blindengeleidelijnen aangebracht. Er vinden hier geen werkzaamheden plaats aan het spoor.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 22.00 uur en een enkele keer in de nacht.
Tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Vanaf 27 mei kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan wordt er overdag alvast grond ontgraven tussen de sporen.

Nachtwerkzaamheden
Om de veiligheid van de spoorwerkers te waarborgen wordt in de eerste twee nachten van de werkzaamheden een stuk spoor verwijderd tussen de tramsporen waaraan gewerkt wordt en de tramsporen waarover de tram blijft rijden. Later in het project wordt dit stuk spoor weer teruggeplaatst in de nacht.

Bij onverhoopte tegenvallers is het mogelijk dat ook andere werkzaamheden sporadisch in de nacht plaatsvinden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de geluidsintensiteit van de werkzaamheden.

Reizigers
Van maandag 3 juni tot en met zondag 23 juni rijdt tramlijn 23 niet tussen haltes Keizerswaard en Vuurplaat en wordt hij omgeleid via de route van tramlijn 20. Omdat tramlijn 20 en tramlijn 23 hierdoor exact dezelfde route rijden komt tramlijn 20 gedurende de omleiding te vervallen.
Reizigers kunnen tussen haltes Keizerswaard en Wilhelminaplein gebruik maken van pendelbus 723.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies vanaf 27 mei op ret.nl/omleidingen.
Plan je reis vooraf via de reisplanner op ret.nl of de RET Real Time App.