Werkzaamheden trambaan boog Langenhorst - Slinge

Van 27 juli tot en met 3 september vernieuwt de RET de tramsporen en tramhalte in de bocht Langenhorst - Slinge. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Deze zomer werkt de RET op diverse locaties aan de tramsporen op de route van tramlijnen 2, 20 en 25. Kijkt u hier voor een overzicht van deze werkzaamheden.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden in de boog Langenhorst - Slinge vinden plaats in meerdere fasen:

  • Van 27 juli tot 1 augustus wordt ter voorbereiding op de spoorvervanging grond ontgraven tussen de sporen en bestrating verwijderd in de tramhalte.
  • Van 1 tot en met 14 augustus wordt er gewerkt aan de tramsporen tussen de inrit van het uitvaartcentrum op de Langenhorst en de rotonde met Slinge. Deze werkzaamheden vinden plaats vanuit de berm en de sporen zelf.
  • Van 15 tot en met 28 augustus wordt er gewerkt aan de tramsporen tussen de inrit van het uitvaartcentrum op de Langenhorst en de kruising Slinge – Schuilenburg.
  • Van 29 augustus tot 3 september vinden er afrondende werkzaamheden plaats aan de tramhalte.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de trambaan en halte, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. 
Van 1 tot en met 28 augustus wordt er gewerkt van maandag tot en met zondag van 06.00 tot 21.00 uur. In de overige periodes wordt er gewerkt tussen 07.00 en 16.00 uur. Een enkele keer vinden er werkzaamheden plaats in de nacht aan de bovenleiding. Omdat er overdag spanning op de bovenleiding staat, kunnen deze werkzaamheden niet overdag uitgevoerd worden.
Mochten er onverhoopt werkzaamheden tegenzitten, is het mogelijk dat er langer gewerkt wordt in de avond of nacht. Uiteraard doen wij ons best dit tot een minimum te beperken.

Reizigers en verkeer krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

Van 15 tot en met 28 augustus is Slinge richting Dordtsestraatweg net na de rotonde met Langenhorst afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via Langenhorst, Oldegaarde en de Dordtsestraatweg.

Fietsers worden omgeleid via Keyenburg en Schuilenburg.

Reizigers

De diverse werkzaamheden die deze zomer in Rotterdam-Zuid plaatsvinden hebben gevolgen voor reizigers. Van 18 juli tot en met 4 september is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Breeplein en Carnisselande.

  • Tramlijn 25 rijdt in deze periode vanuit Schiebroek de normale route naar de Randweg. Vanaf de Randweg rijdt de tram rechtdoor op het Breeplein en via de route van tramlijn 20 naar tramhalte Kreehuizenlaan, vice versa.
  • Tramlijn 20 rijdt in deze periode niet.
  • In dezelfde periode rijdt pendelbus 725 tussen Barendrecht Middeldijkerplein en Metrostation Slinge. De pendelbus kan niet dezelfde route rijden als de tram vanwege de werkzaamheden.

Reizigers in Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd gebruik te maken van nabijgelegen buslijnen.

Op ret.nl/tramopzuid vindt u meer informatie over de gevolgen voor reizigers door de diverse werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam zuid.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.