Werkzaamheden tram Mathenesserplein, -brug en -dijk

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan bij u in de buurt aan vervanging toe.
Van 23 maart tot 3 juni werkt de RET op diverse stukken aan de trambaan tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt op en rondom de Mathenesserbrug?

Van 13 april tot en met 3 mei werkt de RET op de volgende locaties:

  • De Mathenesserdijk, tussen de Zoutziederstraat en het P.C. Hoofdplein.
  • De Vierambachtstraat, vanaf hoogte Van Heusdestraat, het Mathenesserplein en de Mathenesserbrug.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen en onderhouden van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer, bus- en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen. Uiteraard doen wij ons best de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Verkeer

  • De Vierambachtstraat en de Mathenesserbrug blijven open in de richting van de Mathenesserdijk. Het verkeer richting de Heemraadssingel wordt vanaf de Mathenesserdijk omgeleid via de Schiedamseweg.
  • De Mathenesserdijk blijft open in de richting van de Mathenesserbrug. Het verkeer richting het
    P.C. Hoofdplein kan gebruik maken van de Mathenesserdijk-Beneden.

Tram

  • Van 23 maart tot en met 12 april is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het Mathenesserplein. Tramlijnen 21, 23 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan vice versa.

  • Van 13 april tot en met 3 mei is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het P.C. Hoofdplein. Tramlijnen 21 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Vanaf het Heemraadplein rijden ze via de route van tram 4 naar het Marconiplein om daar de reguliere route te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein. 

  • Van 4 mei tot en met 2 juni is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Kruisplein en het Mathenesserplein. Lijn 21 en 24 rijden vanaf Rotterdam Centraal naar het Eendrachtsplein en vervolgens via de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan naar het Mathenesserplein om de reguliere route weer te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet naar het Marconiplein.

OPEN DICHT bruggedichten

Voor het project OPEN DICHT bruggedichten brengt stichting ‘de zoek naar schittering’ tijdens de RET werkzaamheden een gedicht aan op de onderkant van de Mathenesserbrug. Hierdoor zal de brug gedurende enkele avonden en nachten van 20.00 tot 06.00 uur open staan. Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Voetgangers kunnen gebruik maken van een pendeldienst. Kijk voor meer informatie en updates over het project op dezoeknaarschittering.nl/verkeersmaatregelen.