Werkzaamheden trambaan Mathenesserbrug

Van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 11 november vervangt de RET tramsporen op de Mathenesserbrug. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De werkzaamheden starten op maandag 17 oktober en duren tot en met vrijdag 11 november. 
Het vernieuwen van de tramsporen en de aan- en afvoer van materialen door werkverkeer kan geluidshinder veroorzaken. De werkzaamheden hebben tevens gevolgen voor verkeer en tramreizigers.

Autoverkeer
Van 17 oktober tot en met 11 november is de Mathenesserbrug afgesloten in de richting van de Mathenesserweg. Het verkeer wordt omgeleid via de route op onderstaande afbeelding.

Fietsers en voetgangers
De brug blijft tijdens de gehele periode van de werkzaamheden in beide richtingen open voor fietsers en voetgangers.

Reizigers
Van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 11 november rijden tramlijnen 21, 23 en 24 een gewijzigde route en rijden er geen trams tussen de tramhaltes 1e Middellandstraat en Marconiplein.

  • Tramlijn 21 rijdt in deze periode tussen de Esch en de 1e Middellandstraat de normale route en rijdt vanaf de 1e Middellandstraat door naar het Heemraadsplein om daar om te keren richting de Esch.
  • Tramlijn 23 rijdt tijdens de werkzaamheden niet tussen Rotterdam Centraal en Marconiplein. Tramlijn 23 blijft rijden tussen Rotterdam Centraal en de Beverwaard.
  • Tramlijn 24 rijdt tijdens de werkzaamheden tussen Holy en Marconiplein.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.
Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.