Werkzaamheden trambaan Pompenburg

Van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 11 november vervangt de RET tramsporen in de bocht Pompenburg - Goudsesingel. Na jaren van intensief gebruik zijn deze sporen aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De werkzaamheden starten op maandag 17 oktober en duren tot en met vrijdag 11 november. 
Het vernieuwen van de tramsporen en de aan- en afvoer van materialen door werkverkeer kan geluidshinder veroorzaken. De werkzaamheden hebben tevens gevolgen voor verkeer en tramreizigers.

Werktijden

  • In de eerste twee weken van de werkzaamheden wordt er hoofdzakelijk gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur.
  • In de laatste twee weken werken we hoofdzakelijk van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 23.00 uur. In de avond vinden er werkzaamheden plaats aan de bovenleiding. Deze geven naar verwachting beperkte geluidshinder.
  • Verspreid over de periode van de werkzaamheden werken we een aantal keer in de nacht.
  • Bij tegenvallers kan het nodig zijn in het weekend door te werken. Uiteraard doen we ons best dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Verkeer
Van 17 oktober tot en met 11 november wordt verkeer op Pompenburg, komende vanuit Hofplein, in de richting van de Admiraal de Ruyterweg omgeleid via de Goudsesingel en de Jonker Fransstraat. Op de gehele kruising Pompenburg – Goudsesingel zijn tijdens de werkzaamheden minder rijbanen beschikbaar.

Fietsers en voetgangers
De brug blijft tijdens de gehele periode van de werkzaamheden in beide richtingen open voor fietsers en voetgangers.

Reizigers
Van 17 oktober tot en met 11 november is er geen tramverkeer mogelijk op de kruising Goudsesingel – Pompenburg. Dit heeft gevolgen voor tramlijnen 7 en 8.

  • Tramlijn 7 rijdt tussen tramhaltes Weena en Crooswijksestraat een omleidingsroute via het Oude Noorden. Tramlijn 7 rijdt daardoor niet langs tramhaltes Pompenburg, Meent, Noorderbrug en Zaagmolenbrug.
  • Tramlijn 8 rijdt niet langs tramhaltes Pompenburg en Weena en wordt gesplitst in tramlijnen 8 en 18. Tramlijn 8 rijdt vanaf de Kleiweg de gebruikelijke route naar tramhalte Noorderbrug  Vanaf daar rijdt hij via vervangende haltes Meent en Kipstraat naar Oostplein om daar om te keren richting de Kleiweg. Tramlijn 18 rijdt tussen Spangen en Rotterdam Centraal.

Buslijn 38 rijdt tijdens de werkzaamheden richting Crooswijk de reguliere route naar halte Pompenburg. Vanuit daar rijdt hij via de tijdelijke halte Jonker Fransstraat naar halte Noorderbrug om de reguliere route richting Crooswijk te vervolgen. Halte Admiraal de Ruyterweg vervalt.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.
Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.