Werkzaamheden trambaan boog Groene Hilledijk - Bree

Van 18 tot en met 31 juli en van 15 tot en met 28 augustus vernieuwt de RET de tramsporen op en rond de bocht Bree- Groene Hilledijk. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Deze zomer werkt de RET op diverse locaties aan de tramsporen op de route van tramlijnen 2, 20 en 25. Kijkt u hier voor een overzicht van deze werkzaamheden.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden op de kruising Bree - Groene Hilledijk vinden plaats in twee fasen.

  • Van 18 tot en met 31 juli vervangt de RET de sporen op de Groene Hilledijk, vanaf hoogte 314A, en op de kruising met de Bree.
  • Van 15 tot en met 28 augustus vervangt de RET de sporen op de Bree, vanaf de kruising met de Groene Hilledijk tot hoogte Bree 190.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.
Reizigers en verkeer krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

  • Van 18 juli tot en met 31 juli is de Bree afgesloten voor verkeer vanuit de Groene Hilledijk en bovenlangs vanaf de Strevelsweg. Verkeer naar de Bree wordt omgeleid via de Groene Hilledijk – Groene Zoom – Beukendaal en Breeplein. De Bree blijft wel onderlangs bereikbaar vanaf de Strevelsweg.

  • Van 15 tot en met 28 augustus is verkeer onderlangs op de Strevelsweg - Bree afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt bovenlangs omgeleid.

Reizigers

De diverse werkzaamheden die deze zomer in Rotterdam-Zuid plaatsvinden hebben gevolgen voor reizigers. Van 18 juli tot en met 4 september is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Breeplein en Carnisselande.

  • Tramlijn 25 rijdt in deze periode vanuit Schiebroek de normale route naar de Randweg. Vanaf de Randweg rijdt de tram rechtdoor op het Breeplein en via de route van tramlijn 20 naar tramhalte Kreehuizenlaan, vice versa.
  • Tramlijn 20 rijdt in deze periode niet.
  • In dezelfde periode rijdt pendelbus 725 tussen Barendrecht Middeldijkerplein en Metrostation Slinge. De pendelbus kan niet dezelfde route rijden als de tram vanwege de werkzaamheden.

Reizigers in Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd gebruik te maken van nabijgelegen buslijnen.

Op ret.nl/tramopzuid vindt u meer informatie over de gevolgen voor reizigers door de diverse werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam zuid.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.