Werkzaamheden trambaan Schiekade

Van 17 juli tot en met 3 september 2021 vernieuwt de RET de tramsporen op de Schiekade, vanaf de Delftsestraat tot net voorbij de kruising met de Heer Bokelweg Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt?

Om de kruising met de Heer Bokelweg zo snel mogelijk open te stellen voor verkeer vinden de werkzaamheden in twee fasen plaats:

  • Van 17 tot en met 26 juli wordt er gewerkt vanaf de Delfsestraat tot net voorbij de kruising met de Heer Bokelweg.
  • Van 27 juli tot en met 3 september is de kruising met de Heer Bokelweg weer open. In deze periode werken we vanaf de kruising met de Delftsesetraat tot de Heer Bokelweg

Wij wonen of werken in de buurt, wat betekent het voor ons?

Het vervangen van de sporen en het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer kan geluidshinder vooroorzaken. 
Reizigers en verkeer dienen rekening te houden met een omleiding. De provenierssingel wordt gebruikt worden in de omleidingsroute van tramlijn 25. 

Reizigers
Van 17 juli tot en met 3 september is er geen tramverkeer mogelijk op een gedeelte van de Schiekade. Dit heeft gevolgen voor tramlijnen 4 en 25. 

  • Tramlijn 4 wordt tussen de Soutendaalseweg en het Weena omgeleid via de route van tramlijn 8. Tramhaltes Weena, Van den Hoonaardstraat, Eudokiaplein, Noordsingel en Heer Bokelweg komen hierdoor tijdelijk te vervallen. 
  • Tramlijn 25 wordt opgesplitst in twee lijnen. tramlijn 25 rijdt van Carnisselande tot Rotterdam Centraal. tramlijn 125 rijdt vanaf de achterzijde van Rotterdam Centraal naar Schiebroek. Tramhaltes Schiekade en Weena komen tijdelijk te vervallen.

Verkeer

  • Van 17 tot en met 26 juli is de kruising met de Heer Bokelweg afgesloten voor verkeer. Hierdoor is het niet mogelijk vanuit de Heer Bokelweg linksaf te slaan richting Hofplein. Verkeer wordt omgeleid via de Schiekade, Stadhoudersweg, Statenweg en Weena. Tevens is het niet mogelijk voor verkeer vanuit de Schieweg (richting Hofplein) linksaf te slaan naar de Heer Bokelweg. Verkeer wordt omgeleid via het Hofplein.
  • Van 17 juli tot en met 3 september zijn op de Schiekade ter hoogte van de werkzaamheden minder rijbanen beschikbaar en wordt de maximum snelheid verlaagd naar 30 km/h.

Detailinformatie

Op dit moment is de planning van de werkzaamheden nog niet exact bekend. 
Zodra deze bekend is ontvangen omwonenden en bedrijven in de directe omgeving een brief met meer informatie over deze planning en bijbehorende werktijden. 
Ook de informatie op deze website zal op dat moment uitgebreid worden.