Skip to content

Werkzaamheden tram Schiekade

Van maandag 21 augustus tot en met zondag 29 oktober vervangt de RET een gedeelte van de tramsporen op de Schiekade. Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vernieuwing toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. Ook voert de RET namens de gemeente Rotterdam hier enkele werkzaamheden uit. 

Wat gebeurt er precies?

 • We vervangen de tramsporen op de Schiekade, tussen de Bergweg en de Heer Bokelweg.
 • Namens de gemeente Rotterdam:
  • vervangen we de verkeerslichten op de kruisingen met de Provenierssingel en de Proveniersstraat;
  • passen we de belijning aan op de kruising met de Provenierssingel. Zo maken we de kruising veiliger;
  • brengen we stil asfalt aan op de Schiekade, tussen de Walenburgerweg en de Heer Bokelweg.

Waar en wanneer werken we precies?

 • Van maandag 21 augustus tot en met zondag 8 oktober werken we tussen de Bergweg en de Heer Bokelweg.
 • Van maandag 9 tot en met zondag 29 oktober werken we rondom de kruising met de Provenierssingel.
 • In het weekend van 27 tot en met 29 oktober asfalteren we de Schiekade, tussen de Walenburgerweg en de Heer Bokelweg.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus halen we de elektrische spanning van de bovenleiding van de trambaan. Ook slijpen we een stuk spoor uit de trambaan. Zo kunnen we vanaf maandag 21 augustus veilig aan het werk.

We werken daarna over het algemeen van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Een enkele keer werken we in het weekend en in de avond. Ook het asfalteren vindt gedeeltelijk plaats in de avond en nacht.

Fietsers en voetgangers

 • Van 9 tot en met 29 oktober is de Schiekade, richting het Hofplein, ter hoogte van de Provenierssingel afgesloten voor fietsers.
 • Van 21 augustus tot en met 29 oktober is de Schiekade, richting Hofplein, ter hoogte van de Provenierssingel afgesloten voor doorgaande voetgangers. Er blijft een strook stoep beschikbaar voor bewoners en bezoekers van het afgesloten stuk.
 • Doorgaande fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Autoverkeer

 • Van maandag 21 augustus tot en met zondag 8 oktober zijn er op de Schiekade in beide richtingen minder rijbanen beschikbaar. Doorgaand verkeer richting het Hofplein wordt omgeleid via de Bergselaan, Statenweg en het Weena.
  De doorsteek over de trambaan op de kruising Schiekade – Proveniersstraat/Teilingerstraat is afgesloten voor verkeer. Autoverkeer van en naar de Proveniersstraat/Teilingerstraat wordt omgeleid.
 • Van maandag 9 tot en met zondag 29 oktober is er op de Schiekade richting het Hofplein één rijbaan beschikbaar. Doorgaand verkeer richting het Hofplein wordt omgeleid via de Bergselaan, Statenweg en het Weena.
  In deze periode is ook de Provenierssingel afgesloten aan de kant van de Schiekade. We stellen tijdelijk tweerichtingsverkeer in op de Provenierssingel, tussen de Van Waerschutstraat en de Schiekade en tussen de Molenwaterweg en de Schiekade. Zo houden we de straat bereikbaar. Aan het eind van de Provenierssingel vervalt tijdelijk een aantal parkeerplaatsen zodat auto’s kunnen keren. Let op dat de tegemoetkomende tram altijd voorrang heeft.


Afbeelding 1: Van 21 augustus tot en met 29 oktober - omleidingen voor doorgaande automobilisten en fietsers


Afbeelding 2: Van 21 augustus tot en met 8 oktober - omleidingen voor lokaal verkeer


Afbeelding 3: Van 9 tot en met 29 oktober - omleidingen voor lokaal verkeer

Reizigers

Van 21 augustus tot en met 29 oktober rijdt tramlijn 125 vanuit Schiebroek na halte Schieweg via haltes Blijdorp Metro, Diergaarde Bljidorp, Rotterdam Centraal achterzijde naar de Provenierssingel. Aan het eind van de Provenierssingel keert de tram. We plaatsen hier vooraf een tijdelijke halte voor tramreizigers en een pauzeruimte voor de trambestuurders. De tram rijdt vanuit hier de omgekeerde route naar Schiebroek. (Door werkzaamheden aan de Roseknoop rijdt tijdelijk tramlijn 125 over de Schiekade in plaats van tramlijn 25.)

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.
Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.