Tramwerkzaamheden Straatweg

Van 3 juni t/m 21 juli werkt de RET aan de tramsporen en onderconstructie op een gedeelte van de Straatweg. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er precies gewerkt?

Van 3 juni tot en met 21 juli werkt de RET aan de tramsporen en onderconstructie, tussen Park Bijdorp en de inrit van Straatweg 221. Tevens vinden er op de Straatweg werkzaamheden plaats aan de bovenleiding.
De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases:

  • In de eerste fase vernieuwt de RET de tramsporen aan de noordwestzijde van de weg, vanaf
    Straatweg 193 tot aan Straatweg 221, net voor de C.N.A. Looslaan.
  • In de tweede fase vernieuwt de RET de tramsporen aan de zuidoostzijde van de weg, vanaf de
    Bergse Plaslaan tot aan Straatweg 221, net voor de C.N.A Looslaan.

Fase 1:

Fase 2:

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Gedurende de gehele periode van de werkzaamheden blijft de Straatweg toegankelijk voor verkeer in de richting van station Rotterdam Noord. Het verkeer in noordelijke richting krijgt te maken met een omleiding.
De weghelft waarover gereden wordt wisselt ten tijde van de werkzaamheden.
We doen ons uiterste best de zijstraten en huizen in het werkgebied te allen tijde toegankelijk te houden voor bewoners. De betreffende bewoners worden hier op een later moment apart over geïnformeerd. Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.

Omleidingsroutes doorgaand verkeer:

Reizigers
Van maandag 3 juni t/m zondag 21 juli rijdt tramlijn 4 niet tussen haltes Station Noord en Molenlaan. Tramlijn 4 rijdt vanaf halte Marconiplein de bestaande route naar halte Station Noord, vervolgens langs haltes Kootsekade, Bergpolderplein met als eindstation Kleiweg en daarna dezelfde route terug.
Pendelbus 704 wordt ingezet als vervangend vervoer voor reizigers tussen de Kootsekade en de Molenlaan en rijdt één richting op.
Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies vanaf 27 mei op ret.nl/omleidingen. Plan je reis
vooraf ret.nl of de RET Real Time App.