Werkzaamheden tram West-Kruiskade

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan bij u in de buurt aan vervanging toe.
Van 23 maart tot 3 juni werkt de RET op diverse stukken aan de trambaan tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt op de West-Kruiskade?

Van 4 mei tot en met 2 juni werkt de RET op de West-Kruiskade, vanaf hoogte Drievriendenstraat tot aan de 's-Gravendijkwal.
Gelijktijdig vernieuwt de RET de tramsporen op de 1e Middellandstraat, vanaf hoogte Jan Porcellisstraat, tot aan de Heemraadssingel.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen en onderhouden van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer, bus- en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen. Uiteraard doen wij ons best de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Verkeer

  • De West-Kruiskade blijft tijdens de werkzaamheden open voor verkeer in de richting van de Westersingel.
  • De 1e Middellandstraat blijft open voor verkeer in de richting van de Heemraadssingel.
  • Het verkeer in de richting van de ‘s-Gravendijkwal wordt omgeleid.
  • Halverwege de werkzaamheden wisselt het verkeer van rijbaan tussen de Adrianastraat en de Josephlaan.

Openbaar vervoer

  • Van 23 maart tot en met 12 april is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het Mathenesserplein. Tramlijnen 21, 23 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan vice versa.

  • Van 13 april tot en met 3 mei is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het P.C. Hoofdplein. Tramlijnen 21 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Vanaf het Heemraadplein rijden ze via de route van tram 4 naar het Marconiplein om daar de reguliere route te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein. 

  • Van 4 mei tot en met 2 juni is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Kruisplein en het Mathenesserplein. Lijn 21 en 24 rijden vanaf Rotterdam Centraal naar het Eendrachtsplein en vervolgens via de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan naar het Mathenesserplein om de reguliere route weer te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet naar het Marconiplein.