Tramwerkzaamheden Zaagmolendrift

Van 19 augustus tot en met 29 september 2019 vernieuwt de RET de tramsporen op de Zaagmolendrift. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De RET vernieuwt de tramsporen vanaf halverwege de Zaagmolenbrug tot aan de kruising Zaagmolenstraat – Vletstraat.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer, bus- en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

  • De Zaagmolenbrug, de Zaagmolendrift en de Zaagmolenstraat tot aan de Vletstraat zijn van 19 augustus tot en met 29 september afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid. De weg blijft wel toegankelijk voor voetgangers.
  • In verband met het werkterrein van de aannemer is de Zwaanshalskade tussen de Wolstraat en de Zaagmolendrift afgesloten voor autoverkeer.
  • Voor bevoorrading in de directe omgeving van het werkgebied worden voorzieningen getroffen.

Tram

Door de werkzaamheden op de Zaagmolendrift en gelijktijdige werkzaamheden in het Kleiwegkwartier rijdt tram 8 van 19 augustus tot en met 29 september een aangepaste route.

Tram 8 rijdt in deze periode vanuit Spangen na tramhalte Zaagmolenbrug via de Crooswijksestraat en de Boezemweg naar tramhalte Oostplein vice versa.

In het Kleiwegkwartier vernieuwt niet alleen de RET de tramrails, maar voert ook de gemeente Rotterdam grootschalige werkzaamheden uit op het Bergpolderplein. Deze werkzaamheden duren tot april 2020. 
Vanaf 29 september rijdt tram 8 daardoor na tramhalte Station Noord een aangepaste route naar tramhalte Molenlaan via de Straatweg.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.