Skip to content

Filmen en fotograferen

Heeft u voor uw artikel of nieuwsbericht een foto of video nodig? Blader dan eerst door onze beeldbank.

Foto en film verzoeken

Let op: vanwege personele krapte werken wij op dit moment aan minder verzoeken mee dan gebruikelijk. Met name verzoeken waarvoor aparte voertuigen en extra personeel nodig zijn, maken op dit moment weinig kans.

Wilt u een foto of filmopname maken van of in een bus, tram, metro of een van onze stations? Dan heeft u toestemming van de RET nodig. Vul hiervoor uiterlijk drie weken voor de beoogde opname* het aanvraagformulier in. Vermeld duidelijk waar en wanneer u wilt fotograferen of filmen. We nemen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. 

* De reden voor deze omlooptijd is dat er vanuit de RET het een en ander voorbereid moet worden en er mensen vrijgemaakt moeten worden om een opname mogelijk te maken. Voor nieuwsitems geldt een uitzondering, omdat we begrijpen dat die niet zo ver van tevoren te voorzien zijn. Neem daarvoor contact op met een van de woordvoerders.

 

Denk hierbij aan het doel van de opnames, het script, de locatie en de omvang van de crew

Afspraken

Houd u rekening met de volgende afspraken:

  • Opnames zijn alleen mogelijk tussen 10.00 en 16.00 uur;
  • Opnames zijn niet gratis. RET-begeleiding is altijd noodzakelijk en wordt per dagdeel in rekening gebracht. Voor opnames in de avonduren of in het weekend gelden andere tarieven;
  • Bij commerciële opnames hanteert de RET een toeslag;
  • De RET beoordeelt elke aanvraag. Het script mag niet in strijd zijn met de huisregels of de uitstraling van het bedrijf. De RET behoudt zich het recht voor de opnames af te breken;
  • Een aanvraag moet minimaal drie weken voor de opnamedag ingediend zijn;
  • Fotograferen of filmen op de openbare weg is vrij toegestaan. Toestemming van de RET is hiervoor niet nodig.