Skip to content

Werkzaamheden

Om onze reizigers een snelle, veilige en comfortabele reis te bezorgen, is goed onderhoud aan onze stations, sporen en haltes van cruciaal belang. Overlast voor de omgeving is bij het uitvoeren van deze werkzaamheden onvermijdelijk. We beperken de overlast tot een minimum door werkzaamheden op elkaar af te stemmen - onder meer met de gemeente- en werk uit te voeren op rustige tijdstippen als dat kan. 

Gevolgen voor omwonenden

Hieronder vindt u het overzicht van de meest omvangrijke werkzaamheden die de RET de komende periode uitvoert aan het tram- en metronetwerk in de regio Rotterdam. Wij informeren omwonenden en ondernemers kort voor de werkzaamheden per brief over de specifieke impact. 

Naast deze omvangrijke en geplande werkzaamheden vervangt en onderhoudt de RET het spoor en de bovenleiding het gehele jaar door. Soms gaat het hierbij om spoedwerkzaamheden die in de nacht plaatsvinden.

Geluidshinder wielen op het spoor

Het contact van de wielen van de metro of de tram met het spoor kan een hinderlijk geluid opleveren. Omdat we regelmatig vragen krijgen, kunt u via onderstaande link meer lezen over dit onderwerp: