Maatschappij

Als maatschappelijk betrokken onderneming bieden we meer dan veilig, zorgeloos en comfortabel openbaar vervoer. We hebben een lange historie en zijn verbonden met Rotterdam. We willen in de regio ook sociaal verbinder zijn!

In onze visie is openbaar vervoer meer dan alleen het vervoeren van mensen. We willen rekening houden met onze omgeving en bijdragen aan de leefbaarheid in de regio. Onze  Aardig Onderweg Award is bij uitstek bedoeld om de sociale verbinding tussen mensen op een uitdagende en inspirerende manier te stimuleren. Elk jaar reiken we deze prijs uit aan mensen uit de regio die met hun initiatief zelf ‘aardig onderweg’ zijn of anderen ‘aardig onderweg’ helpen.

Jongeren voorbereiden op arbeidsmarkt

Waar we ook veel voeldoening uithalen, is de samenwerking met Jinc. Zo willen we jongeren een steuntje in de rug geven, ter voorbereiding op de arbeidsmarkt en verbreding van hun horizon. Voor basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) en leerlingen van VMBO klas 1 en 2 uit achterstandswijken organiseren we regelmatig bliksemstages bij verschillende afdelingen binnen de RET. Zo laten we zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt.