Maatschappij

Als maatschappelijk betrokken onderneming bieden we meer dan veilig, zorgeloos en comfortabel openbaar vervoer. We zijn ook sociaal verbonden met Rotterdam.

Al jaren looft de RET de Aardig Onderweg Award (AOA) uit, een prijs voor een veelbelovend initiatief in de regio. In 2018 en 2019 gingen we op zoek naar mensen met innovatieve, technische en duurzame oplossingen om de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer te maken. Initiatieven die al aardig onderweg waren, maar nog een steuntje in de rug konden gebruiken. Met de Award en een geldbedrag stimuleren we de winnaar om zijn of haar maatschappelijke doel te bereiken. In 2020 vond een speciale corona-editie plaats, waarbij een competitie met geldprijs plaatsmaakte voor een serie van vier afleveringen op RTV Rijnmond. Daarin gingen oud-winnaars op zoek naar een steuntje in de rug voor mensen die hard getroffen zijn door corona. Hieronder aflevering 1. Alle afleveringen zijn hier te zien.

Jongeren voorbereiden op arbeidsmarkt

Waar we ook veel voeldoening uithalen, is de samenwerking met Jinc. Zo willen we jongeren een steuntje in de rug geven, ter voorbereiding op de arbeidsmarkt en verbreding van hun horizon. Voor basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) en leerlingen van VMBO klas 1 en 2 uit achterstandswijken organiseren we regelmatig bliksemstages bij verschillende afdelingen binnen de RET. Zo laten we zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt.