Skip to content

Maatschappij

Als maatschappelijk betrokken onderneming bieden we meer dan veilig, zorgeloos en comfortabel openbaar vervoer. We zijn ook sociaal verbonden met Rotterdam.

Tot 2020 loofde de RET de Aardig Onderweg Award uit, een prijs voor een veelbelovend initiatief in de regio. In 2018 en 2019 gingen we op zoek naar mensen met innovatieve, technische en duurzame oplossingen om de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer te maken. Initiatieven die al aardig onderweg waren, maar nog een steuntje in de rug konden gebruiken. In 2020 vond een speciale corona-editie plaats, waarbij een competitie met geldprijs plaatsmaakte voor een serie van vier afleveringen op RTV Rijnmond. Daarin gingen oud-winnaars op zoek naar een steuntje in de rug voor mensen die hard getroffen zijn door corona. Hieronder aflevering 1. Alle afleveringen zijn hier te zien.

Aardig Onderweg Challenge

In 2022 is de RET gestart met de Aardig Onderweg Challenges. Met de Challenges vraagt de RET aandacht voor de voordelen van reizen met het ov in Rotterdam en omgeving. Zo zijn we na lopen en fietsen de duurzaamste reisoptie. We voelen als bedrijf de maatschappelijke verantwoordelijkheid om alles binnen onze mogelijkheden te doen om bij te dragen aan de verduurzaming van de Rotterdamse regio en van Nederland. 

Jongeren voorbereiden op arbeidsmarkt

Waar we ook veel voeldoening uithalen, is de samenwerking met Jinc. Zo willen we jongeren een steuntje in de rug geven, ter voorbereiding op de arbeidsmarkt en verbreding van hun horizon. Voor basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) en leerlingen van VMBO klas 1 en 2 uit achterstandswijken organiseren we regelmatig bliksemstages bij verschillende afdelingen binnen de RET. Zo laten we zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt.