Skip to content

Mens

De RET heeft duidelijke beloften voor de klant. Als werkgever zorgen we voor goede ondersteuning van onze medewerkers om deze beloften waar te maken. Een gezonde toekomst vereist immers een gezonde organisatie met mensen die willen meebouwen aan de toekomst van de RET en van de regio Rotterdam. Samen zijn we Aardig Onderweg! We werken er hard aan om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor mensen die er wat van willen maken.

We investeren in onze collega’s en in de manier waarop we met elkaar omgaan. Op de werkvloer is er ruimte voor de dialoog en eigen initiatief. Onze collega’s kunnen bovendien rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, we investeren in opleiding en ontwikkeling en er is ondersteuning van een gezondheidsplein. Ook investeren we in vitaliteit. We zorgen vanzelfsprekend voor steun - praktisch en mentaal - bij agressie en geweld. In de werving van nieuwe medewerkers streven we naar diversiteit in geslacht, etniciteit en leeftijd. En we geven talent binnen de RET de ruimte om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen we collega’s behouden door hen een fijne werkplek te bieden.

Anticiperen op toekomst

Veranderende omstandigheden vragen om anticiperen op de toekomst. In samenwerking met het Techniek College verzorgen we daarom een speciale opleiding met betaalde leerwerkplaats voor onderhoudsmonteur. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Wel als je bedenkt dat een groot deel van alle onderhoudsmonteurs de komende jaren met pensioen gaat. Daarbij komt dat onze nieuwe trams, bussen en metro’s om specialistisch onderhoud vragen. Hier willen we goed op voorbereid zijn. 

We monitoren continu waar we in het bedrijf meer mensen nodig hebben en waar er mensen uit (gaan) stromen, om ze goed voorbereid te zijn op de personele behoefte in de toekomst.