Optimaal OV

De komende jaren richten we ons op het verduurzamen van het Rotterdamse vervoersysteem als geheel. We willen ‘mobiliteitsmakelaar’ van de regio Rotterdam zijn.

Onze blik op de toekomst en aanpakken op z’n Rotterdams: daar houden we van bij de RET. Bijna 190 miljoen reizigers stappen per jaar in en uit onze bussen, trams en metro’s. Dat vinden we normaal, want het is ons dagelijks werk. Daarnaast werken we ook elke dag aan het openbaar vervoer van morgen. Vandaag gaat het goed, maar het kan altijd beter. Nóg betere bereikbaarheid, nog comfortabeler openbaar vervoer voor onze klanten. Dat is de toekomst die we willen we vormgeven. Zoals we dat altijd hebben gedaan.

Samenwerken in de regio

Samen met andere organisaties zoeken we daarom actief naar mogelijkheden om andere vervoerswijzen te ontwikkelen. Of om bestaande diensten in combinatie met alternatieven aan te bieden. Zo willen we komen tot vervoer van deur-tot-deur. Persoonlijk vervoer en openbaar vervoer gaan veel meer op elkaar aansluiten. Alternatieve vervoerswijzen vormen een kans om meer flexibele en gevarieerde diensten aan te bieden.

Meer en betere voorzieningen

We gaan investeren in goede Park en Ride mogelijkheden en fietsenstallingen en vaker rijden met metrolijn E. En binnenkort rijden we met metrolijn B tot Hoek van Holland. Dat betekent dat de stad Rotterdam een rechtstreekse metroverbinding krijgt met het strand!