Skip to content

RET organiseert fotowedstrijd voor Rotterdammers

14 oktober 2024

Met de fotowedstrijd ‘Kijk ons nou’ gaat de RET op zoek naar portretten en verhalen van zoveel mogelijk Rotterdammers. Iedereen kan meedoen. De beste foto’s krijgen een plek in een speciale expositie. De wedstrijd is onderdeel van de Aardig Onderweg Challenges die de RET organiseert om aandacht te vragen voor haar rol als sociale verbinder in de regio. 

Rotterdammers zien Rotterdammers

Binnen het netwerk van de RET kom je iedereen tegen. Allemaal verschillende mensen met hun eigen verhaal. Voor de fotowedstrijd brengen (hobby)fotografen gewone en bijzondere Rotterdammers in beeld en laten zij anderen kennis maken met hun verhaal. De foto’s worden beoordeeld door een professionele jury.  

Duurzame verbinder

Iedere dag heeft de RET meer dan 550.000 instappers binnen de stadsregio Rotterdam. Naast het duurzame netwerk van trams, bussen en metro’s draagt de RET ook haar graag haar steentje bij als sociale verbinder van de regio. Deze fotowedstrijd is een mooie kans om de verhalen van al die mensen beeldend te maken. 

Insturen kan t/m 23 oktober

De eerste inzendingen komen al binnen. Zo is er de foto van Marina Klapwijk, vroeg in de ochtend, wanneer de stad nog aan het ontwaken is, kijkt een jonge kapster uit Rotterdam omhoog naar de moderne architectuur op het stille metrostation Wilhelminaplein. Voor haar is Rotterdam een dynamische bron van creativiteit, waar mobiliteit, kunst en architectuur perfect samenkomen. Gerry Dekker maakte een foto van zijn zoon na de maandelijkse vader-zoon kappersafspraak bij de New York Barbershop. 

Deelnemers kunnen hun foto insturen t/m woensdag 23 oktober. Op de website www.aardigonderweg.nl staat alle informatie. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 1 november tijdens de feestelijke opening van de fotoexpositie in een centrale werkplaats van de RET die normaal niet toegankelijk is voor publiek. 

Over de RET Aardig Onderweg Challenge

De Aardig Onderweg Challenge wordt sinds vorig jaar georganiseerd en is bedoeld om aandacht te geven aan de RET als duurzame verbinder: Goed voor elkaar, onze regio en het milieu. De RET staat midden in de maatschappij.