Skip to content

Algemeen directeur Maurice Unck kondigt vertrek aan per 1 januari 2024

29 augustus 2023

Sinds Maurice Unck in 2017 aantrad groeide het aantal reizigers en steeg het klantoordeel over de dienstverlening van de RET. Tegelijkertijd kreeg de RET vanaf 2020 te maken met forse tegenslagen door de coronapandemie en de nasleep daarvan. Unck wordt per 1 januari 2024 directeur van Mail Nederland, het postbedrijf binnen PostNL en lid van het Executive Committee.

De Raad van Commissarissen betreurt het vertrek van Maurice Unck en is hem zeer erkentelijk voor zijn bijdragen aan de prestaties en ontwikkeling van de RET. Charlotte Insinger, voorzitter Raad van Commissarissen van RET: “Maurice is al ruim zes jaar een krachtig bestuurder van de RET, ook tijdens de bijzonder moeilijke covid-crisis en de nasleep daarvan. De RET heeft aanzienlijke prestaties geleverd op het gebied van duurzaamheid, klanttevredenheid en innovatie en er ligt een toekomstvisie voor de RET op weg naar 2035. Wij bedanken Maurice voor zijn grote inzet en wensen hem veel succes bij PostNL.”

Periode afronden

Onder Uncks leiding steeg de klanttevredenheid naar bijna een 8 en nam het aantal reizigers tot begin 2020 toe met 14 %. Daarna volgde een forse terugslag door de pandemie, maar inmiddels heeft de RET de weg omhoog weer gevonden. Onder leiding van Unck kreeg het RET-netwerk er 25 kilometer metrospoor bij door de ingebruikname van de Hoekse Lijn. Ook zette de vervoerder stappen op het gebied van duurzaamheid, waaronder de transitie naar een zero emissie busvloot in 2030 en de overgang naar 100% in Nederland opgewekte groene stroom. Tot slot maakte Unck het voor reizigers makkelijker om vervoermiddelen te combineren: hij gaf de samenwerking met aanbieders van deelvervoer een impuls en zette de digitale integratie daarvan hoog op de agenda.

RET prachtig bedrijf

Maurice Unck: “De RET is een prachtig bedrijf met grote maatschappelijke relevantie. Ik heb ervan genoten om mij met een divers team van collega’s elke dag in te zetten om het ov in Rotterdam en omstreken nog aantrekkelijker te maken voor reizigers. Ik ben ervan overtuigd dat goed ov hard nodig is om de bevolkingsgroei in goede banen te leiden, de economie een impuls te geven en stad en regio leefbaarder te maken. Tegelijkertijd trok de nasleep van corona een grote wissel op het bedrijf en in toenemende mate ook op mijzelf. De komende maanden zet ik mij er met volle energie voor in om tot goede financiële afspraken te komen met onze opdrachtgever en aandeelhouder. Daarna is het tijd voor een nieuw gezicht, die met frisse ideeën verder werkt aan het herstel van de RET.”

De Raad van Commissarissen heeft het proces om een opvolger voor Unck te vinden inmiddels opgestart.