Algemeen directeur Maurice Unck tot juni 2025 herbenoemd bij RET

16 december 2020

Algemeen directeur Maurice Unck tot juni 2025 herbenoemd bij RET

Rotterdam, 16 december 2020 – Vandaag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de RET Maurice Unck herbenoemd voor zijn tweede termijn als algemeen directeur. Dit gebeurde op voordracht van de Raad van Commissarissen van de RET. Aandeelhouders gemeente Rotterdam en MRDH laten bij monde van Arjan van Gils en Pieter Varekamp weten: “Maurice Unck heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een krachtig bestuurder in goede én bijzonder moeilijke tijden. Ook tijdens de coronacrisis blijft hij het toekomstperspectief van OV in de regio schetsen. Dat is wat de RET nodig heeft. We zijn daarom blij met de herbenoeming van Unck.”

In zijn eerste termijn heeft Unck leiding gegeven aan een aantal grote veranderingen bij de RET. Vorig jaar werd de Hoekse Lijn in gebruik genomen en vanaf de start door vele reizigers gewaardeerd, waarmee de RET 25 kilometer extra metrospoor aan het netwerk toevoegde. Daarnaast is de transitie naar een zero emissie busvloot van start gegaan: in 2019 nam de RET 55 ZE-bussen in gebruik en in 2021 nog eens minimaal 35. In 2030 is de hele vloot uitstootvrij. Ook zijn de duurzaamheidsdoelen verder aangescherpt en is RET overgeschakeld op donkergroene energie van Nederlandse bodem. Daarnaast heeft Unck de samenstelling en de structuur van het management veranderd, waardoor het team gestroomlijnder werkt en het meer divers is in leeftijdsopbouw en man-vrouwverhouding.

Het klantoordeel is verder gestegen en de reizigersgroei was van 2017 tot begin dit jaar ruim 14%. In maart werd de RET net als veel andere bedrijven en sectoren hard getroffen door de coronacrisis. De tweede termijn van Unck zal dan ook voor een belangrijk deel in het teken staan van herstel. Unck: “Als de beperkingen worden opgeheven, is de eerste opgave om reizigers weer terug te winnen en weer uit te komen op de reizigersaantallen van begin 2020. Parallel daaraan blijf ik mij met alle collega’s onverminderd inzetten voor een betere klantreis en het zekerstellen van investeringen in ons netwerk. Die zijn hard nodig om bevolkingsgroei in goede banen te leiden, de economie een impuls te geven en stad en regio leefbaarder te maken. Ik zie ernaar uit om nog een termijn aan deze mooie club mensen leiding te mogen geven en samen deze uitdaging aan te gaan.”

Maurice Unck staat sinds juni 2017 aan het roer bij de RET. Zijn nieuwe termijn start in juni 2021 en loopt tot juni 2025.