Skip to content

RET bussen in Krimpen aan den IJssel emissie-vrij en stiller

13 oktober 2022

Alle RET-bussen die in de gemeente Krimpen aan den IJssel rijden zijn sinds maandag 10 oktober emissievrij. Dat vierden burgemeester Martijn Vroom, wethouder John Janson (openbaar vervoer) en wethouder Wubbo Tempel (duurzaam) samen met Bart Nijhof van de MRDH, de RET-directeur Operatie Joop Bakker met een rondrit door de gemeente.

Stuk stiller! 

Joop Bakker: “We zijn de MRDH dankbaar dat we de transitie naar een 100% emissievrije busvloot op deze wijze door kunnen zetten. Met Krimpen aan den IJssel er nu bij rijden we met 40% van onze bussen emissievrij. In 2030 moet dat 100% zijn. Een transitie waar we met de steun van de MRDH mee door kunnen gaan!"

Wethouder John Janson is ook blij: “Fijn dat Krimpen in de regio zo snel aan de beurt is met de invoering van de bussen. De bussen zijn een stuk stiller dan hun voorgangers. Ook trekken ze zonder schakelen op en zijn daardoor minder schokkerig. Ze zijn echt een grote verbetering voor de inwoners die in Krimpen de bus nemen!” Naast schoon en stil zijn de nieuwe RET-bussen ook energiezuinig. Ze worden 's nachts opgeladen bij de RET busstalling in de Stormpolder en op Capelse Brug staat een snellader voor het tussentijds laden.