Skip to content

Alle trams nu ook cashless

30 juli 2020

Alle conducteurs dragen vanaf deze week een mobiel pinapparaat bij zich waarmee reizigers contactloos kunnen betalen met hun pinpas, creditcard of daaraan gekoppelde telefoon of smartwatch. Op deze manier kunnen zij in het voertuig een los kaartje kopen.

De bussen van de RET zijn sinds eind 2019 al over op cashless en de Metro ging al eerder over op cashless. Op alle metrostations staan kaartautomaten waar contactloos en/of met de betaalkaart betaald kan worden. Alleen bij enkele kaartautomaten op de metrostations en bij de RET Servicepunten kunnen mensen nog met contact geld betalen. 

Comfortabel en gezond reizen

De overgang naar cashless zorgt ervoor dat RET-personeel geen contant geld meer bij zich draagt. Het draagt bij aan veilig werken in het ov. Daarnaast draagt het afscheid van contant geld bij aan het verminderen van contactmomenten. Sinds het coronavirus onder ons is, openen de metrobestuurders bij ieder station alle deuren van de RET-voertuigen zodat reizigers niet op knopjes hoeven te drukken. Ook wordt bij kaartcontrole hand-tot-handcontact zo veel mogelijk vermeden.

Regels op een rij: reizen tijdens corona

Sinds 1 juli zijn alle reizigers weer welkom om te reizen met de RET, ook voor uitjes of andere niet-noodzakelijke reizen. Samenvatting van de regels:

  • Iedereen is weer welkom
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht
  • Reizigers mogen weer op alle stoelen zitten. Is dat niet mogelijk vanwege drukte? Pak dan het volgende voertuig
  • Houd je aan de algemene regels van het RIVM. Dus reis niet als je klachten hebt, was regelmatig je handen, nies of hoest in je elleboog.