Arthur Swaab directielid Strategie & Ontwikkeling

19 juli 2021

Arthur Swaab directielid Strategie & Ontwikkeling

Donderdag 16 juli is Arthur Swaab bij RET aangesteld als directielid verantwoordelijk voor Strategie & Ontwikkeling (S&O). Arthur werkt al een aantal jaar bij de RET, eerst als beleidsadviseur en projectleider en sinds 2020 als concessiemanager. Hij volgt hiermee Youp Hamburger op die de RET heeft verlaten voor een rol bij Chasse Executive Search.

Maurice Unck: “Fijn dat we zo snel een opvolger konden aanstellen. Arthur kwam als beste kandidaat naar voren na een uitgebreide en gedegen sollicitatieprocedure, waarbij we ook een aantal externe kandidaten hebben gesproken. Dit is voor Arthur een mooie kans om binnen de RET door te groeien. En ik ben blij met een interne kandidaat: Arthur kent de RET van binnenuit en kan Youps taken naadloos overnemen. Met zijn ruime ervaring met concessiemanagement levert hij een waardevolle bijdrage aan het directieteam en kan hij de afdeling S&O verder brengen. Ik zie uit naar een goede samenwerking binnen het directieteam.”

Ook Arthur is heel blij met zijn nieuwe baan: “Als concessiemanager werkte ik natuurlijk al nauw samen met S&O. Nu krijg ik de kans om mijn takenpakket te verbreden: naast de ambtelijke samenwerking met de MRDH ben ik straks ook verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met wethouders en ambtenaren uit onze regio.

Daarnaast vind ik het een uitdaging om het team verder te ontwikkelen. De afdeling S&O bestaat in zijn huidige vorm sinds begin 2020. S&O is verantwoordelijk voor alle RET-brede strategische beleidsthema’s, zoals concessiemanagement, netwerkontwikkeling, duurzaamheid en innovatie. Door de corona-uitbraak hebben we echter niet de kans gehad van de afdeling een echt team te maken. Er is wel een afdeling gecreëerd, maar we vormen nog geen team. Daar wil ik de komende tijd aan werken: een afdeling S&O die in gezamenlijkheid onderdeel uitmaakt van de RET. Zo kunnen we een constructieve bijdrage leveren aan de toekomst van de RET. Ik heb er zin in!”