Skip to content

Arthur Swaab nieuwe directeur Exploitatie RET

28 juni 2024

Arthur Swaab nieuwe directeur Exploitatie RET

Arthur Swaab is per 1 juli Directeur Exploitatie bij de RET. In die rol staat hij aan het hoofd van de operationele afdelingen Bus, Tram en Metro. Ook de Centrale Verkeersleiding, Veiligheid en het Bedrijfsbureau Exploitatie vallen onder de verantwoordelijkheid van Arthur. Hij volgt Joop Bakker op, die al sinds 2007 directiefuncties bekleedt bij de RET. Joop Bakker blijft bij de RET actief als directieadviseur.

Algemeen Directeur Linda Boot: “Arthur heeft hart voor de RET. Hij kent het bedrijf en de Rotterdamse regio door en door. Ook staat hij dicht bij de operatie. Als er in de exploitatie iets gebeurt, is hij er voor zijn team. Ik zie uit naar de voortzetting van onze samenwerking. Maar natuurlijk wil ik ook Joop bedanken voor zijn jarenlange inzet als directeur Exploitatie en alles wat hij daarin voor de RET heeft betekend.”

Arthur heeft voor zijn benoeming al diverse functies bekleed bij de RET. Eerst als extern adviseur, daarna als Concessiemanager, Manager Strategie en Ontwikkeling en vervolgens als Manager Metro a.i. Recent haalde hij zijn busrijbewijs. Hij zal met enige regelmaat ritjes rijden voor de RET. Want wat is mooier, dan zelf achter het stuur zitten.

Arthur over zijn benoeming: “Ik zie ernaar uit om in de rol van Directeur Exploitatie aan de slag te gaan. OV speelt een cruciale rol in de dichtbevolkte Rotterdamse regio. Afgelopen jaren heb ik gezien hoe groot de kennis en kunde van onze collega’s is. Door deze kennis en kunde in te zetten en nieuwe collega’s te werven en op te leiden, ben ik ervan overtuigd dat we samen een prachtig product kunnen neerzetten voor het groeiende aantal reizigers in onze regio.”