Skip to content

Belangrijkste wijzigingen dienstregeling 2020

2 december 2019

Belangrijkste wijzigingen dienstregeling 2020

Zondag 15 december verandert onze dienstregeling, tegelijkertijd met alle andere vervoerders. De routes en vertrektijden van diverse bus-, tram- en metrolijnen wijzigen dit jaar nauwelijks. Enkele kleine wijzigingen zorgen ervoor dat aansluitingen verbeteren en reizigers sneller op hun bestemming zijn.

Nieuwe bussen

Met ingang van de nieuwe dienstregeling rijdt de RET met nieuwe bussen: zowel elektrische, dieselhybride als nieuwe, zuinige dieselbussen. Dit betekent meer comfort onderweg en schonere lucht voor de omwonenden. Daarnaast rijden er ook nog oude bussen. In de eerste maanden van 2020 worden er nog meer oude bussen vervangen door nieuwe diesel- en dieselhybride bussen.

Frequentieverhoging

De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling zijn voornamelijk gericht op verhogen van frequentie op drukke trajecten door op andere plaatsen een aantal nauwelijks gebruikte ritten op te heffen. Ook is er een snellere verbinding in Lansingerland tussen Bergschenhoek/Bleiswijk en het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer. En de weekendmetro, de extra late metroritten op vrijdag en zaterdag, wordt na een succesvolle pilot vast onderdeel van de dienstregeling in 2020.

De nieuwe tijden zijn te raadplegen op www.ret.nl/nieuwedienstregeling.

Lijnennetkaart

U kunt hier de nieuwe lijnennetkaart raadplegen.