Buurtbus Capelle rijdt weer

5 oktober 2020

OV-NL liet in augustus onderzoek doen naar het gebruik van kuchschermen in bussen. Naar aanleiding van de uitkomsten van dat onderzoek wilde de RET zelf nader onderzoeken hoe een en ander zat met de buurtbussen. Inmiddels blijkt dat de kuchschermen goed werken en er verantwoord gebruik kan worden gemaakt van de buurtbussen in Capelle. Wel wordt de dienstregeling, omdat er minder chauffeurs beschikbaar zijn, tijdelijk aangepast. Bus 606 rijdt 1 x per uur zijn vaste route en bus 607 rijdt 1 x per 2 uur zijn vaste route. De buslijnen vertrekken vanaf halte Capelsebrug laag.

Welke route en wanneer rijdt de buurtbus?

Bus 606 rijdt tussen 7.10 uur en 15.30 uur. En rijdt vanaf Capelsebrug-laag door Kralingseveer, Capelle- West en ’s Gravenland weer terug naar Capelsebrug. Bus 607 rijdt vanaf Capelsebrug-laag door Kralingseveer, Capelle-West, ’s Gravenland, Middelwatering en Oostgaarde naar Schollevaar en weer terug. De bus rijdt deze route vanaf 07.42 tot 16.19 uur. Van 16.21 tot 18.19 uur rijdt de 607 alleen tussen Capelle-Centrum en Schollevaar. De volledige dienstregeling en de haltes zijn te vinden op www.buurtbuscapelle.nl of www.ret.nl. Voorlopig rijden er in Capelle minder buurtbussen. Omdat veel van de vrijwillige buurtbuschauffeurs boven de 70 jaar zijn wordt hen geadviseerd nu even niet als chauffeur te werken.

Kan ik veilig op reis met de buurtbus?

OV-NL heeft aanvullend onderzoek laten doen door TNO naar de zogenaamde kuchschermen in kleine bussen. Uit inspecties van de RET naar aanleiding van het TNO-onderzoek blijkt dat het type buurtbus waar in Capelle mee wordt gereden in combinatie met de kuchschermen geschikt is voor het vervoeren van reizigers gedurende deze corona-crisis.

Wat moet u zelf doen voor een veilig vervoer?

In al het openbaar vervoer moet iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen. Dat is verplicht. In de buurtbussen is plek voor maximaal 8 passagiers. Heeft u klachten? Maak dan geen gebruik van het openbaar vervoer. Ook niet van de buurtbus. Capelle aan den IJssel is nu de eerste gemeente waar de buurtbus weer kan rijden.

De buurtbus is een samenwerking van de RET en de betreffende lokale gemeente, ook bij andere gemeentes wordt gekeken of de buurtbus binnenkort weer kan rijden. Zodra hier meer over bekend is leest u dat via deze website van de RET.

Update 8 oktober: vanaf maandag 12 oktober rijdt ook de buurtbus 601 tussen Ridderkerk en Barendrecht weer, met een ander voertuig, dat de TNO-toets heeft doorstaan.