Skip to content

Dienstregeling per 9 januari 2023

6 januari 2023

Dienstregeling per 9 januari 2023

Vanaf maandag 9 januari, na afloop van de vakantiedienstregeling, wordt een aantal veranderingen doorgevoerd en kunnen vertrektijden wijzigen:

Tram

  • Tram 4 blijft ook na de werkzaamheden rijden tot eindpunt Heemraadsplein en komt niet meer op Marconiplein. Reizigers kunnen gebruik maken van de metro, bus 32 of de tramlijnen 21 en 24. Die laatste twee lijnen gaan vaker rijden in de spits.
  • Tram 8 vertrekt voortaan van perron B op Rotterdam Centraal. Zo vertrekken voortaan alle trams die naar Lijnbaan, Beurs en Leuvehaven rijden vanaf hetzelfde perron.

Bus

  • Bus 547 rijdt vanaf Noordereiland weer door naar Blaak. Er komt een nieuwe bus met plek voor acht reizigers.
  • Bus 34 is gestopt per 1 januari 2023. Het reisadvies voor de bewoners van Park 16Hoven is om via metrostation Melanchthonweg te reizen. Er komt geen alternatief voor buslijn 34.  

Werkzaamheden Roseknoop

Van 9 januari 2023 t/m september 2024 werkt de gemeente Rotterdam aan de zogenaamde Roseknoop op Zuid. Dat heeft direct effect op diverse tram- en buslijnen en op de drukte in de metro. Reizigers die via Rotterdam Zuid reizen, kunnen te maken krijgen met extra reistijd. Check www.ret.nl/roseknoop voor uitgebreide reisinformatie en updates over de werkzaamheden.

Plan je reis via de RET Reisplanner of via de RET App.