Skip to content

Gemeente Rotterdam draagt beheer Hoekse Lijn over aan RET

9 september 2019

Gemeente Rotterdam draagt beheer Hoekse Lijn over aan RET

Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Rotterdam de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan vervoerder RET. Op basis hiervan heeft de MRDH de indienststellingsvergunning aan de RET verleend. De RET start nu met het zogenaamde proefbedrijf, waarin het samen met de gemeente de laatste testen uitvoert en verbeteringen doorvoert voordat reizigers de nieuwe metrolijn kunnen gebruiken.

Verloopt het proefbedrijf succesvol, dan is daarmee ook de laatste beperking uit de vergunning opgeheven en kan zoals eerder aangekondigd, de exploitatie van de Hoekse Lijn op maandag 30 september starten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.

Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan be멮digd. Meer informatie over de dienstregeling die bij volledige exploitatie geldt, is te vinden op de website van de RET.