Skip to content

Incorrecte bedragen afgeschreven bij deel saldoreizigers bus en tram; na 20 januari teruggave af te halen bij kaartautomaat

9 januari 2020

Incorrecte bedragen afgeschreven bij deel saldoreizigers bus en tram; na 20 januari teruggave af te halen bij kaartautomaat

Sinds medio december wordt een incorrect bedrag afgeschreven bij sommige RET-reizigers die met hun OV-chipkaart op saldo reizen. Dit betreft reizigers van de trams en bussen van de RET, in de voertuigen waar onlangs nieuwe in- en uitcheckapparaten zijn geplaatst. Op de metrostations geeft de apparatuur geen problemen.

We vinden het vervelend voor onze reizigers dat zij hiervan hinder ondervinden en hebben direct gezocht naar de oorzaak en de oplossing. Het bleek te zitten in de manier waarop de ritprijs wordt berekend. We werken met man en macht om het probleem op te lossen en verwachten dat we de problemen aan het eind van de dag zijn verholpen. De verwachting is dat er dan geen incorrecte bedragen meer worden afgeschreven.

Vanzelfsprekend krijgen reizigers die teveel voor hun reis hebben betaald, het bedrag terug. Het streven is om dit teveel betaalde bedrag voor 20 januari klaar te zetten, zodat reizigers het bij een kaartautomaat kunnen ophalen.