Skip to content

Jet de Boer-Lasseur nieuwe Directeur Techniek RET

21 oktober 2019

Jet de Boer-Lasseur nieuwe Directeur Techniek RET

Rotterdam, 21 oktober 2019 – Per 1 januari 2020 start Jet de Boer-Lasseur als directeur Techniek bij de RET, het OV-bedrijf in de regio-Rotterdam. Zij volgt Paul Lorist op. Algemeen Directeur Maurice Unck: “Wij zijn ontzettend blij dat Jet ons team komt versterken. Met haar kennis en ervaring halen we een topvrouw in huis.” Unck is er daarnaast blij mee dat de RET met de aanstelling van De Boer-Lasseur een stap in de goede richting zet in de verbetering van de verhouding tussen mannen en vrouwen in de directie, waar hij veel waarde aan hecht.

In de functie van directeur Techniek komt alles samen wat De Boer-Lasseur (44) tot nu toe heeft gedaan. In 1996 is zij haar carrière gestart bij het ingenieursbureau Tebodin. De afgelopen 7 jaar heeft ze voor BAM gewerkt bij BAM Infra Rail, waarvan de laatste jaren als directeur. Bij BAM Infra Rail worden spoorprojecten, zowel heavy als light rail, en onderhoud uitgevoerd.

Tastbare bijdrage aan de regio

De Boer-Lasseur ziet er naar uit om bij de RET aan de slag te gaan. “Naast mijn kennis en ervaring in de sector verwacht ik zowel mijn inhoudelijke kant als mijn coachende en verbindende kant goed in te kunnen zetten bij de RET.” Ze is enthousiast over de tastbare bijdrage die het vervoersbedrijf levert aan de samenleving in de Rotterdamse regio: “In het nú, door de operatie zo goed mogelijk te laten verlopen voor reizigers, én in de toekomst, door in te springen op maatschappelijke opgaven als verstedelijking, mobiliteit en verduurzaming. Er komen grote aantallen reizigers bij de komende jaren, die allemaal comfortabel van A naar B willen.”

Foto: EAS fotografie.