Metrolijn A rijdt weer vanaf zaterdag 23 oktober

30 september 2021

Metrolijn A rijdt weer vanaf zaterdag 23 oktober

Rotterdam, 30 september 2021 - Vanaf zaterdag 23 oktober rijdt de RET weer met metrolijn A. Vanaf dat moment rijden we weer met de metrodienstregeling die op 30 augustus inging. Hiervoor is een nieuwe planning gemaakt. Daarvoor is nauwgezet in kaart gebracht hoe we de onderhouds- en reparatieopgave die nu voorligt, kunnen aanpakken met de mensen en middelen die we ter beschikking hebben.

De RET kan onvoorziene tegenvallers niet uitsluiten, maar we hebben er vertrouwen in dat we de komende maanden gestaag kunnen toewerken naar het inzetten van meer voertuigen.

Op 13 september paste de RET de dienstregeling aan, met als ingrijpendste maatregel dat lijn A tijdelijk niet meer rijdt. De versobering vond plaats om met minder voertuigen een betrouwbaar aanbod van ritten te kunnen bieden. In de eerste twee weken van september had de RET te maken met uitval van metroritten door een achterstand in onderhoud en een aantal onvoorziene tegenvallers met uitval van componenten als gevolg.

Metrolijn A rijdt vanaf 23 oktober tot Schiedam Centrum. De spitsritten tot Vlaardingen West worden op een later moment weer ingezet.