Skip to content

Nieuw: 50 fietsen Donkey Republic op metrostation Hoek van Holland Haven en strand

24 juni 2021

Nieuw: 50 fietsen Donkey Republic op metrostation Hoek van Holland Haven en strand

Hoek van Holland, 24 juni 2021 - Reizigers die met de metro naar Hoek van Holland Haven komen, kunnen vanaf vandaag het laatste stuk naar het strand afleggen met een deelfiets van Donkey Republic. Of gewoon een mooie fietstocht maken in de omgeving. De RET en de deelfietsaanbieder hebben de handen ineen geslagen door een pilot te starten met in totaal 50 fietsen op drie verschillende hubs: één bij metrostation Hoek van Holland Haven en twee aan het strand.

Maurice Unck, directeur van de RET: “Met deze vijftig fietsen breiden we onze samenwerking met Donkey Republic opnieuw uit. Fietsen is een uitstekende aanvulling op het OV en biedt in Hoek van Holland echt uitkomst, zeker nu het strandseizoen volop gaande is.”

Jeroen Kah, landenmanager Nederland en België bij Donkey Republic: “We zijn blij dat we de samenwerking met RET verder kunnen uitbouwen, omdat we sterk geloven in de combinatie van OV en deelmobiliteit. Zeker in de zomer is dat laatste stukje naar het strand een lekker ritje op de fiets.”

Hoe het werkt

Voor reizigers werkt het eenvoudig. Zowel in de RET Real Time App als in de Donkey Republic app is op de kaart te zien waar de fietsen staan. De fiets is te boeken en van het slot te halen via de Donkey Republic app.

De RET en Donkey Republic werken op meerdere locaties samen. De pilot in Hoek van Holland is bedoeld om te verkennen hoe OV en deelfietsen elkaar kunnen versterken in de gebieden aan de randen van het RET-netwerk.