Nieuwe aanpassingen dienstregeling

1 april 2020

Nieuwe aanpassingen dienstregeling

Rotterdam, 1 april 2020 - Sinds maandag 23 maart rijdt de RET met een 50-60%-dienstregeling. Op basis van de eerste ervaringen voeren we nu diverse wijzigingen in die dienstregeling door. Daarmee geven we gehoor aan een aantal wensen van de bestuurders en chauffeurs. Ook stemmen we vraag en aanbod beter op elkaar af. Hieronder een overzicht.

Wijzigingen dienstregeling tram

  • Vanaf maandag 6 april gaan we op lijn 23 en 25 tussen 15.00 uur en 18.00 uur op werkdagen elk kwartier rijden in plaats van elke 20 minuten. Zo bieden we reizigers beter de gelegenheid om 1,5 meter afstand te houden.
  • Vanaf zaterdag 11 april starten trams volgens de reguliere aanvangstijden op zaterdagen: en starten ze rond 7.00 uur in plaats van rond 6.00 uur.
  • Trams gaan vanaf zondag 5 april op zondagen elke 30 in plaats van 20 minuten rijden. Daarnaast zullen ze in plaats van om 6.00 uur op de gebruikelijke zondagse begintijden starten: afhankelijk van de dienst rond 8.00 uur ’s ochtends.
  • Lijn 23 wordt vanaf 5 april op zondagen de hele dag ingekort tot Beverwaard-Rotterdam Centraal.

Wijzigingen dienstenregeling bus

  • Sinds maandag 30 maart worden op de drukste buslijnen extra ritten ingezet. Deze zijn nu nog geen onderdeel van de officiële dienstregeling. Het gaat om de lijnen 42, 44, 66, 68, 69 en 70.
  • Vanaf maandag 6 april zijn deze extra ritten wel onderdeel van de dienstregeling en dus ook ingeregeld in de reisplanners.
  • Vanaf zaterdag 4 april zullen de busritten in plaats van om 6.00 uur starten op de gebruikelijke zaterdagtijden: rond 7.30 uur.

 Wijzigingen dienstregeling metro

  • Op zaterdagen starten we op de reguliere zaterdagtijden in plaats van eerder. Dus rond 7.00 uur in plaats van rond 6.00 uur. Deze wijziging gaat op zaterdag 11 april in.

Duur van de dienstregeling en plannen van de reis

De nieuwe dienstregeling geldt zolang de afgekondigde overheidsmaatregelen rond thuiswerken en de sluiting van publieke gelegenheden van kracht zijn, dus tot en met 28 april. Brancheorganisatie OV-NL publiceerde gisteren een update waarin staat dat alle OV-bedrijven deze lijn volgen. Hoe we daarna verder gaan, hangt af van de maatregelen die vanaf dat moment gelden. Daarnaast blijven we steeds monitoren hoe de dienstregeling uitwerkt in de praktijk.

Voor alle reizen raden we u aan om vlak voor de rit de RET Real Time app of de Reisplanner te raadplegen. De extra ritten op drukke buslijnen deze week zijn niet opgenomen in de planners. De overige wijzigingen wel.

Overige maatregelen reizigers en personeel

Via bijgaande link vindt u een overzicht van de maatregelen die vanwege het coronavirus gelden bij de RET.