Skip to content

Nieuwe RET-buurtbussen in Capelle aan den IJssel en Barendrecht

2 september 2019

 

De buurtbus biedt een goede oplossing voor locaties waar te weinig reizigers zijn voor een normale buslijn maar nog altijd wel een vervoersvraag is. De nieuwe buurtbuslijnen in Capelle verbinden de wijk Kralingseveer met het centrum van Capelle aan den IJssel, waaronder de winkelcentra De Koperwiek en De Terp. Ook doen de bussen in Capelle een aantal OV-haltes en stations aan, waaronder de metrohaltes Capelsebrug, Capelle Centrum, De Terp en NS Station Schollevaar. De Capelse buurtbus start met zo’n 40 vrijwillige chauffeurs (v/m) die vanaf eind april 2019 geworven zijn en vervolgend door de RET zijn opgeleid. Het gaat daarbij om ervaren beroepschauffeurs, maar ook om onder andere een trambestuurder, twee studenten en een ziekenhuisverpleger. 

Mooie oplossing
RET- Manager Rail Hans Hoeben was aanwezig bij de introductie van de buurtbus in Capelle aan den IJssel van de RET en laat weten dat er in zeer korte tijd een mooie mijlpaal bereikt is: “Vandaag starten we met nieuwe buurtbuslijnen in Barendrecht en Capelle aan den IJssel en straks als de Hoekse Lijn rijdt ook in Vlaardingen en Maassluis. In Albrandswaard en Ridderkerk rijden al buurtbussen, een mooie manier om op plekken waar de vervoersvraag minder is en/of afneemt, toch passend vervoer aan te bieden. Daar werken we als RET dan ook graag faciliterend aan mee. We bieden het vervoer, leiden de vrijwillige chauffeurs op en zorgen voor de reisinformatie."

Lang gekoesterde wens is nu werkelijkheid geworden

Verkeerswethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel: “Met de buurtbussen is een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden. De verschillende wijken in Capelle en Kralingseveer zijn nu echt met elkaar verbonden met het openbaar vervoer. Het is fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers chauffeurs aan dit project meewerken. Na 30 jaar kunnen nu ook onze inwoners uit Schollevaar makkelijk en snel naar het centrum komen om de diverse winkelcentra te bezoeken. En dat is heel mooi.”

Ook in Barendrecht ging een lang gekoesterde wens van gemeente met de buurtbus in vervulling en biedt de bus betere lokale verbindingen, met name tussen het station en de wijken Buitenoord, Vrouwenpolder en Carnisselande. De overige RET bussen in Barendrecht blijven gewoon rijden. 

Reisinformatie over haltes en dienstregeling is beschikbaar via www.RET.nl.