Open dag bij de RET op 2 en 3 juli: aanmelden nu mogelijk

7 juni 2022

Denk je aan de RET, dan denk je vast aan reizen met onze metro's, trams en bussen. Maar weet je dat daar nog een hele wereld achter zit, die je haast nooit te zien krijgt? Omdat we enorm trots zijn op ons werk, geven we je de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen van de RET te nemen. Met een knipoog naar het verleden én naar de toekomst.

Doe-dingen

Zo is er een interactieve rondleiding in de werkplaats waar onze metrovoertuigen worden onderhouden. Je krijgt inzicht in het logistieke proces en leert alles over het onderhoud van de infrastructuur die nodig is om de bussen, trams en metro's te laten rijden.
Op de open dag is een real-live tentoonstelling van de bus en tram. Je gaat terug in de tijd met de voertuigen van vroeger (dankzij stichting RoMeO) en je ziet de toekomst van de RET voor je in de nieuwe werkplaats en op het nieuwe busstation voor elektrische bussen.
Je kunt ook samen met je familie aan de slag! Denk aan een snelcursus fouilleren met onze boa's, een metro op de traverse zetten, een wedstrijdje busband-slepen of je rijdt gezellig mee met de bus door de wasstraat. Tot slot is het RET Recruitmentteam aanwezig om je meer te vertellen over de verschillende functies binnen de RET en de mogelijkheden om bij de RET te komen werken. 

Praktische informatie

De open dag is verdeeld over zaterdag 2 en zondag 3 juli. Aanmelden verloopt via het formulier hieronder, waarbij je aangeeft op welke dag en welk tijdstip je deelneemt. Het programma is op alle dagdelen gelijk. 
De open dag vindt plaats op de RET-locatie aan de Kleiweg in Rotterdam. Je vindt deze via het adres Kleiweg 244, 3051 SN Rotterdam. Deze locatie is natuurlijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer! De locatie ligt naast tramhalte Kleiweg en op loopafstand van metrostation Melanchtonweg. Maak gebruik van de reisplanner op RET.nl om de reis van deur tot deur te plannen. 

Aanmelden Open dag RET 2022