Opening metro- en treinstation Rotterdam Alexander via livestream

2 juli 2020

Opening metro- en treinstation Rotterdam Alexander via livestream

Er wordt nog keihard gewerkt aan het metro en treinstation Rotterdam Alexander maar volgende week vrijdag 10 juli om 13:30 kan iedereen de opening van het nieuwe station live volgen. Voor het eerst vindt een opening van een station plaats via livestream.

NS en RET, samen onder één dak

Het oude metro- en treinstation voldeed niet meer aan de wensen van de reizigers van deze tijd. Ook de faciliteiten waren aan vervanging toe. RET, de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Verkeersonderneming, ProRail en NS sloegen de handen ineen om een nieuw stationsgebouw te bouwen. Een station met veel glas voor sociale veiligheid en vernieuwde faciliteiten, zoals liften, toiletten, in- en uitcheckpoortjes en winkels. In het nieuwe station komen metro en trein samen onder één dak. Daarnaast is een snelle overstap binnen het gebouw toegevoegd door middel van een loopbrug over de metrosporen, waardoor de grootste groep overstappers snel, veilig en comfortabel over kan stappen.

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het niet mogelijk om het station ter plekke te openen met publiek erbij. Natuurlijk hopen de RET en NS dat de reguliere dagelijkse reizigers (in tijden voor corona 37.000) waarvoor het station gebouwd snel terug te zien. Tot die tijd laten beide vervoerders trots het nieuwe station zien via de livestream (inloggen niet nodig). Iedereen is welkom mee te kijken!