Skip to content

Reizigers op Beurs stappen straks makkelijker in de metro

23 augustus 2020

Reizigers op Beurs stappen straks makkelijker in de metro

Samen met Conclusion ForeyeT, maker van slimme reizigersoplossingen, start de RET vandaag met de installatie van een instaphulp die reizigers helpt om sneller en eenvoudiger de metro in te stappen. Deze LED-balk geeft voordat de metro aankomt aan waar de deuren zich gaan bevinden op het moment dat het voertuig tot stilstand komt. Dit komt de doorstroming, de spreiding van reizigers over het voertuig en de veiligheid op de perrons ten goede.

De slimme instaphulp wordt geïnstalleerd in de vloer van twee perrons op station Beurs vanwaar reizigers in noordelijke richting rijden met metrolijnen D en E. In de nacht van zondag 23 op maandag 24 augustus starten de voorbereidingen van de installatie. Vervolgens worden binnen enkele dagen de eerste meters van de LED-balk aangelegd en voeren de RET en de leverancier enkele weken testen uit. Daarna worden de twee perrons over de hele lengte voorzien van de instaphulp.

Betere doorstroming, veiliger perrons

Met de instaphulp wil de RET bijdragen aan de doorstroming, de spreiding van reizigers en de veiligheid op de perrons. In eerste instantie was het project met name bedoeld om drukte in goede banen te leiden en oponthoud door in- en uitstappen van grote hoeveelheden reizigers zo veel mogelijk te beperken. Dat vergroot bovendien de veiligheid op de perrons. Met de uitbraak van de coronacrisis is dat extra relevant geworden: goede doorstroming en hulp bij het in- en uitstappen helpen voorkomen dat mensen kriskras door elkaar lopen en zo te dicht bij elkaar in de buurt komen.

Als de proef succesvol is, volgen in de toekomst meer metrostations.