Skip to content

Reizigers weer welkom voor niet-noodzakelijke reizen

17 mei 2021

Reizigers weer welkom voor niet-noodzakelijke reizen

Rotterdam, 17 mei 2021 - Het advies om het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen vervalt. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “We zijn blij dat het OV kan meebewegen met de heropening van Nederland en stap voor stap zijn maatschappelijke rol weer kan pakken. Nu mensen vaker weer op pad gaan, is het een logische stap dat dit ook weer met het OV kan. Ook voor een terrasje, een bezoek aan vrienden of een ander uitje. De RET is er klaar voor.”

De OV-bedrijven en het Rijk roepen reizigers op om op rustige tijden te reizen en drukte te mijden. De drukte-indicator in de RET Real Time App en andere reisapps kunnen hen daarbij ondersteunen. Al sinds 1 juli 2020 zijn alle zitplaatsen in bus, trein, tram en metro beschikbaar, mits je als reiziger een mondkapje draagt. Ook ingerichte staanplaatsen in tram, metro of bus kunnen worden benut.  De 1,5 meterregel geldt niet in het openbaar vervoer.

Unck: “Het zal voor ons allemaal even wennen zijn om het OV weer drukker te zien worden. Tegelijkertijd past het bij deze fase van de pandemie: het leven zoals we dat kenden, begint weer op gang te komen. We zien er dan ook naar uit om weer reizigers te verwelkomen voor niet-noodzakelijke reizen. Als we samen drukte mijden en netjes ons mondkapje dragen, verwacht ik dat deze versoepeling goed zal verlopen.”

Voor het bericht van branchevereniging OV-NL, de website.