Skip to content

RET en NPRZ aan de slag voor jongeren op Zuid

23 december 2022

RET en NPRZ aan de slag voor jongeren op Zuid

Op 21 december 2022 ondertekenden Angelique Heijnen, directeur P&O bij de RET en Marco Pastors, directeur van het NPRZ een convenant. Hiermee verklaren zij samen op trekken voor een kansrijkere toekomst voor jongeren van Zuid die succesvol een technische mbo-opleiding afronden op niveau 2, 3 en 4. Het mes snijdt aan twee kanten: door jongeren aan de start van hun opleiding een AanDeBak-garantie te bieden zijn zij verzekerd van werk en de RET heeft een ingang om haar technische afdeling te verjongen.

Samenwerking officieel bekrachtigd

De samenwerking is niet nieuw, er wordt al langere tijd uitgewisseld op verschillend niveau. Zo is er ook een AanDeBak-garantie voor buschauffeurs bij de RET. Maar vanaf vandaag is het officieel: het convenant is afgesloten voor drie jaar en jaarlijks zijn er nu ook tien formatieplaatsen beschikbaar voor techniekstudenten met een AanDeBak-garantie. Marco Pastors: “NPRZ is blij met de RET, een iconisch Rotterdams bedrijf, als officiële partner. Samen brengen we Rotterdammers in beweging, met name de jongeren op Zuid.”

Zichtbaar aanwezig op Zuid

Angelique Heijnen kijkt uit naar het uitreikingen van de eerste gouden enveloppen met de garantie: “De RET is een mooi bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden. Met name voor technici, op verschillende niveaus en vakgebieden. Het is werk achter de schermen, natuurlijk stellen we voorwaarden en bieden we perspectief. We zetten ons graag in om jongeren te verwelkomen en komen er graag over vertellen op scholen- en banenmarkten op Zuid.”

Over de AanDeBak-garantie

Twaalf Rotterdamse organisaties bieden jaarlijks meer dan 750 AanDeBak-garanties voor mbo-studenten die wonen in Rotterdam Zuid. Hiermee zijn zij aan het begin van hun opleiding - gericht op techniek, transport, zorg, kinderopvang, food of veiligheid - zeker van een baan als ze voldoen aan de voorwaarden, zoals het halen van hun diploma. Zo draagt het NPRZ bij aan een goede start op de arbeidsmarkt voor jongeren op Zuid, in sectoren waar toekomst is voor hen. Meer informatie over de opleidingen en de functies is te vinden op aandebakgarantie.nl of neem contact op met Thomas Ebeltjes van het NPRZ: 06 28489275 | info@gaanvooreenbaan.nu.

Werken bij de RET

De RET steekt elke dag de handen uit de mouwen én richt haar blik op de toekomst. De RET verzorgt het openbaar vervoer met bus, tram en metro. Daarnaast zet ze zich in om het reizigers mogelijk te maken hun ov-reis eenvoudig te combineren met andere vervoermiddelen. Als werkgever is de RET continu op zoek naar goede mensen, onder meer om te rijden, voor toezicht en handhaving, in de techniek en in de ICT. Meer informatie: werkenbijderet.nl.