RET komt met combipakket basis- en lokaalspoor LWB-opleiding

28 januari 2021

RET komt met combipakket basis- en lokaalspoor LWB-opleiding

Rotterdam, 28 januari 2021 - Nu de certificeringseisen voor veiligheidsfunctionarissen langs de metrobaan veranderen, past de RET het opleidingsaanbod daarop aan. De RET biedt nu ook de nieuwe LWB-basisopleiding aan. Daarnaast is de opleiding lokaalspoor vernieuwd. Zowel RET’ers als externen kunnen de opleidingen volgen. Het is ook mogelijk om de twee opleidingen te combineren. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven.

Basisopleiding LWB

De basisopleiding is een opleiding voor werken in en rond het spoor. De volgende functionarissen van de metro kunnen de opleidingen volgen: leider werkplekbeveiliging (lwb), leider lokale veiligheid (llv) en veiligheidspersoon (vhp). Voor het uitvoeren van een veiligheidstaak moeten medewerkers een geldig certificaat van railAlert hebben. De vijfdaagse basisopleiding van de RET is een volledige voorbereiding op de nieuwe landelijke certificeringseisen.

Door middel van e-learning modules, theorielessen en praktijkdagen worden op een interactieve manier alle taken en verantwoordelijkheden van lwb/llv-metro en vhp-metro toegelicht en beoefend in de praktijk. De opleiding sluit af met het landelijk theorie-examen en een praktijkbeoordeling op locatie.

Lokaalspooropleiding

De vernieuwde lokaalspooropleiding bij de RET is een aangescherpte versie van de huidige opleiding. Met de lokaalspooropleiding wordt de functionaris voorbereid op zijn werkzaamheden binnen het werkgebied van de RET of de HTM. Deze opleiding is geschikt voor de veiligheidsfunctionarissen die aan het werk gaan als LWB in het RET en/of HTM metrogebied die de basisopleiding al hebben doorlopen. 

Beide opleidingen vormen gezamenlijk een volledige basis, maar kunnen ook apart van elkaar doorlopen worden. De geldigheid van de certificering is voor beide opleidingen 3 jaar.

Meer weten?

Kijk op de website van de RET voor informatie over inhoud, lesdata en prijzen of neem contact op met i&t@ret.nl.