Skip to content

RET start aanleg zonnepanelen met 1600 MWh opwekcapaciteit

14 april 2021

RET start aanleg zonnepanelen met 1600 MWh opwekcapaciteit

Rotterdam, 14 april 2021 – Deze week start de RET met de installatie van zonnepanelen op locatie Beverwaard. Daarna volgen ook de locaties Kleiweg en 's-Gravenweg. Daardoor wekt de RET hier straks jaarlijks 1600 MWh zelf op, ruim 30% van het stroomverbruik op deze locaties.

Als de zonnepanelen er liggen, zorgen ze voor een CO2-reductie op van zo'n 1.084.000 kg op jaarbasis. Het plaatsen van de panelen is in lijn met de besparingen die de RET in 2017 afsprak met de MRDH en HTM.

Duurzame bedrijfsvoering hoog op de agenda

Voor de RET staat een duurzame bedrijfsvoering hoog op de agenda. Samen met energieleverancier Eneco hebben we ons tot doel gesteld om in 2030 energiepositief te zijn. In dat jaar willen we meer stroom opwekken dan gebruiken. Dat doen we door toe te groeien naar het gebruik van uitsluitend in Nederland opgewekte, 100% groene stroom. Met een jaarlijks stroomverbruik dat gelijk staat aan het verbruik van meer dan 40.000 huishoudens, hechten we eraan om groene stroom te gebruiken. Daarnaast werken we stapsgewijs toe naar een 100% zero emissie busvloot in 2030.

Andere voorbeelden van duurzaamheidsbeleid bij de RET zijn de verduurzaming van het eigen wagenpark, energieneutraal en circulair bouwen en efficiënter omgaan met energie. Ook het gebruik van olivijn langs het spoor tussen Schiedam en Hoek van Holland draagt bij aan verduurzaming. Het materiaal absorbeert in de loop der jaren zijn eigen gewicht (20.000 ton) aan CO2.