Skip to content

Roseknoop nieuws: Laan op Zuid eerder open

8 september 2023

De langdurige werkzaamheden aan de Roseknoop (jan '23- najaar '24) hebben te maken met een meevaller. Door de efficiënte samenwerking tussen aannemers, de RET en gemeente Rotterdam kan de Laan op Zuid vier weken eerder open op maandag 2 oktober 2023 voor auto en tram.

Als RET hebben we over de Laan op Zuid nieuwe tramrails en bovenleidingen aangelegd en er zijn nieuwe tramhaltes geplaatst bij het Varkenoordseviaduct. Verder heeft de gemeente de kruising Rosestraat en Laan op Zuid opgehoogd en onder deze kruising zijn nieuwe transportkabels en leidingen aangebracht voor riolering, water, elektriciteit, stadsverwarming en gas. Hiermee is de belangrijke schakel tussen Noord en Zuid in het stedelijke netwerk van kabels en leidingen vernieuwd. Het Varkenoordseviaduct kreeg na 30 jaar een grote onderhoudsbeurt en kan er nu weer jaren tegenaan.


Maar de totale werkzaamheden zijn pas halverwege dus onze reizigers zullen nog tot het najaar van volgend jaar te maken hebben met omleidingen. Voor nu betekent deze vervroegde opening van de Laan op Zuid dat er een aangepaste omleidingsperiode tussen 2 en 30 oktober is. Na 30 oktober - dan zijn de werkzaamheden aan de Schiekade en Limbrichtshoek afgerond- gaat er weer een langere omleidingsperiode in tot aan het najaar van 2024 

Voor nu betekent de opening op 2 oktober het volgende:

  • Van 2 oktober t/m 29 oktober rijdt tramlijn 23 nog een ingekorte route tussen Marconiplein en P+R Beverwaard vanwege werkzaamheden Limbrichthoek
  • Tramlijn 20 rijdt (nog steeds) niet
  • Tramlijn 25 rijdt (nog steeds) tussen Carnisselande en Maashaven
  • Tramlijn 125 rijdt vanwege werkzaamheden Schiekade nog tussen Schiebroek en de Provenierssingel
  • Buslijnen 66 en 77 rijden ook nog aangepaste route
  • Vanaf maandag 30 oktober rijdt tramlijn 125 tussen Schiebroek en Station Feyenoord
  • Vanaf maandag 30 oktober rijdt tramlijn 23 de normale route tussen Marconiplein en Beverwaard

Vanaf 2 oktober kan lijn 12 weer de normale route rijden tijdens wedstrijden en evenementen in De Kuip. Voor de afdeling vloot betekent het dat de periode van onderhoud aan de Noordkant van de stad er ook weer opzit vanaf 2 oktober. Alle trams die tijdelijk aan de noordzijde van de stad verbleven verhuizen al in het weekend voorafgaand aan de opening weer terug naar de Beverwaard. 

Reizigers worden de komende weken over de nieuwe omleidingen geïnformeerd.