Skip to content

RvC RET heeft nieuwe voorzitter en financieel deskundige

1 mei 2020

RvC RET heeft nieuwe voorzitter en financieel deskundige

Rotterdam, 1 mei 2020 – Per 1 mei treden Charlotte Insinger en Guido Dubbeld toe tot de Raad van Commissarissen van de RET NV, het Rotterdamse vervoersbedrijf. Insinger zal de functie van voorzitter bekleden, Dubbeld treedt aan vanwege zijn brede bestuurlijke track record op het gebied van financiën.

De aandeelhouders van de RET hebben de voordracht van de commissarissen door de zittende RvC bekrachtigd en zien uit naar de samenwerking. “Met deze twee commissarissen hebben we twee ervaren bestuurders aan ons gebonden. Bovendien zijn beiden goed thuis in de Rotterdamse regio”, aldus Arjan van Gils, wethouder Financiën bij de gemeente Rotterdam, en Pieter Varekamp, portefeuillehouder Middelen Vervoersautoriteit MRDH. Ook Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, en de zittende RvC, hebben vertrouwen in een goede samenwerking met de nieuwe commissarissen. De nieuwe RvC is breed samengesteld en kent een goede balans tussen verschillende expertises.

Charlotte Insinger (1965) beschikt over ruime bedrijfsmatige en bestuurservaring. Ze heeft haar sporen verdiend als voorzitter van Raden van Commissarissen en toezichthouder bij beursgenoteerde en semipublieke bedrijven. Toezichthoudende functies had zij onder meer bij Diergaarde Blijdorp, De Volksbank NV en Eneco NV en heeft ze momenteel bij Staatsbosbeheer, Vastned Retail NV en de Hogeschool Rotterdam. Bij onder meer Shell, Robeco en het Erasmus MC bekleedde zij uiteenlopende management- en bestuursfuncties. Insinger heeft een uitgebreid Rotterdams netwerk en staat bekend om haar verbindende en betrokken leiderschapsstijl. Ze is benoemd voor een termijn van vier jaar.

Guido Dubbeld (1971) heeft ruime ervaring met de financiële sturing van organisaties en werkte een aantal jaren in de financiële sector. Ook heeft hij zich bewezen als bestuurder van grote, complexe uitvoeringsorganisaties. Dubbeld is sinds 2011 werkzaam als CFO bij Eneco. Daarvoor bekleedde hij diverse andere managementfuncties binnen het bedrijf en was hij onder meer werkzaam bij het internationale consultancykantoor American Management Systems, Fortis en MeesPierson. Dubbeld heeft functies als commissaris bekleed bij onder meer Stedin en APX Endex. Net als Insinger heeft hij een uitgebreid Rotterdams netwerk en is hij benoemd voor een periode van vier jaar.

Vanwege zijn rol bij Eneco zal Dubbeld zich terugtrekken uit discussies over de relatie tussen de RET en Eneco. Dat is in lijn met de daarvoor geldende wet- en regelgeving en de corporate governance code. De RET heeft een contract lopen bij het energiebedrijf dat het mogelijk maakt om in 2030 energiepositief te zijn.  

Over de RET

De RET is het openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam. De aandeelhouders van het bedrijf zijn de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De reizigers legden in 2019 bij de RET 921 miljoen reizigerskilometers af per bus, tram, boot en metro. Er werken ongeveer 3.500 mensen voor de RET. De jaaromzet van de RET bedroeg 498 miljoen euro in 2019.