Skip to content

ss Rotterdam heeft RET-metrostation als escape room

7 november 2019

ss Rotterdam heeft RET-metrostation als escape room

Rotterdam, 7 november 2019 - ‘I want to be a part of it, New York, New York!’. Centraal Station Rotterdam... Koffer in de ene hand, ticket in de andere. Je bent helemaal klaar voor de reis van je leven! De stoomturbines van het ss Rotterdam draaien al warm en ‘La Grande Dame’ is bijna klaar voor de grote oversteek. Je hoeft er alleen nog maar naartoe met de metro. Nog een uur, dat gaat lukken. Toch!? Maar de tijd tikt door. Je wil niet de boot missen. Letterlijk! Hoor je daar in de verte al een scheepshoorn…?

Naast de Koelcel opent het ss Rotterdam op 7 november een nieuwe escape room… de Metro. Het idee ontstond in nauwe samenwerking met Rotterdamse vervoersbedrijf RET nadat het bedrijf vorig jaar het 50-jarig jubileum van de metro in Rotterdam vierde. De afgelopen 50 jaar heeft de RET haar metronetwerk stukje bij beetje uitgebouwd tot het meer dan honderd kilometer tellende netwerk dat er nu ligt.

In escape room ‘de Metro’ waant de ‘escaper’ zich in een heuse metro die is nagebouwd in het schip. De deadline van een uur betekent dat de spelers allerlei opdrachten moeten uitvoeren in de metro om uiteindelijk op tijd vanaf Centraal Station Rotterdam bij ‘metrostation’ ss Rotterdam te komen om de afvaart van het schip naar New York te halen.

Unieke samenwerking tussen ss Rotterdam, RET en uitvoerende partijen

Aan de escape room is een klein jaar gewerkt in samenwerking met meerdere bedrijven. Vorm & Decor is de uitdaging aangegaan om een heuse metro na te bouwen én deze te plaatsen in het schip. Amaze Escape droeg zorg voor de vele technische gadgets in de ruimte. De RET leverde authentiek materiaal, inclusief de alom bekende gele M op het metrostation, en het Escape Team van het ss Rotterdam zorgde voor het creatieve plan.

Escape Room Metro is te boeken voor groepen van 2 tot maximaal 6 personen via: https://ssrotterdam.nl/escaperoom. Deze nieuwste escape room is de gehele week tussen 11:30 uur en 23:00 uur geopend.