Start OV-parkeren P+R-terrein Hoek van Holland Haven

9 maart 2020

Start OV-parkeren P+R-terrein Hoek van Holland Haven

Vanaf maandag 30 maart 2020 geldt gratis parkeren voor OV-reizigers met metro en bus op het nieuwe P+R-terrein bij Hoek van Holland Haven.

Gratis parkeren als je met je OV-chipkaart hebt gereisd

Parkeren op de P+R is gratis voor personen die gereisd hebben met een OV-chipkaart (metro en bus) en binnen één uur na uitchecken een uitrijkaart hebben gehaald bij de parkeerautomaat. Personen die geen gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen ook hun auto parkeren op het P+R-terrein, maar betalen het gemeentelijke parkeertarief. Het P+R-terrein is 24 uur per dag open.

Uitbreiding aantal parkeerplaatsen

Het aantal parkeerplaatsen is bij de aanleg van de nieuwe P+R uitgebreid van 90 naar 134 parkeerplaatsen, waarvan twee mindervalidenplaatsen en zes plaatsen voor elektrische auto’s. 

Tijdelijk gratis parkeren voor alle doelgroepen vervalt

Het P+R-terrein was voor een groot deel al klaar, voordat de metro Hoekse Lijn (verlengde metrolijn B) ging rijden. Op verzoek van onder meer de Gebiedscommissie Hoek van Holland is toen besloten het parkeerterrein tijdelijk gratis beschikbaar te stellen voor al het personenvervoer. Nu de metro tot aan Hoek van Holland Haven rijdt, het parkeersysteem en de slagboom klaar zijn voor gebruik, wordt het OV-parkeren ingevoerd.