Tarieven RET 2022 ter besluitvorming bij MRDH

30 september 2021

Tarieven RET 2022 ter besluitvorming bij MRDH

Rotterdam, 30 september 2021 - Elk jaar passen de openbaarvervoerbedrijven in samenspraak met hun opdrachtgevers op 1 januari hun prijzen aan. Op landelijk en regionaal niveau is besloten om reizen op saldo en met een abonnement met 2,12% te indexeren. Daarnaast stelt de RET aan de MRDH voor om de prijs van de dagkaart met 50 cent te verhogen.

Met de verhoging van de prijs van de dagkaart wordt deze meer in balans gebracht met het gebruik. De RET heeft een groot netwerk en reizigers gebruiken de kaart regelmatig voor langere afstanden.

In het kader van het terugwinnen van reizigers na de corona-crisis is het voorstel om de prijzen van RET 2 uur en de RET Kinderdagkaart hetzelfde te laten als in 2021. Dat geldt ook voor (o.a.) RET 2 en 3 dagen, het Tourist Day Ticket, het RET Uit kaartje, de BOB-bus enkele reis met een papieren (barcode) ticket en de tarieven van de persoonlijke en anonieme OV-chipkaarten. De RET Scholenkaart is in 2022 niet meer te koop.

De MRDH beslist op 13 oktober over de voorgenomen prijswijzigingen. De volledige voorgestelde tarievenlijst is binnenkort te vinden op de website van de MRDH.